Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Povlačim se iz javnosti'

Dalibor Matanić oglasio se o uznemiravanju žena pa obrisao profil na Facebooku

Zagreb: Filmski redatelj Dalibor Matanić
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/8
06.04.2024.
u 00:10

"Tek sada kad sam se samostalno prijavio u ustanovu za liječenje ovisnosti i u radu sa stručnim osobama, osvijestio sam da sam na neprimjeren način uznemiravao kolegice", istaknuo je ranije danas redatelj Dalibor Matanić

"Nakon ove izjave u potpunosti se povlačim iz javnosti i molim sve za razumijevanje s obzirom na to da sam na liječenju upravo zbog problema koje sam uzrokovao", naveo je ranije danas redatelj Dalibor Matanić na Facebooku gdje se oglasio povodom navoda o uznemiravanju žena. Nekoliko sati nakon objave, u kojoj je istaknuo kako neizmjerno žali zbog svojih neprimjerenih postupaka, obrisao je profil na toj društvenoj mreži.

Izjavu Dalibora Matanića, koju je objavio nedugo prije gašenja profila na Facebooku, prenosimo u cijelosti: "Drage kolegice i kolege, prijateljice i prijatelji. Stvarni i virtualni. Možda ste primijetili da sam nestao s društvenih mreža. Međutim, danas sam se vratio samo kako bih vam ispričao svoju priču, jer puno je verzija ovih dana, a volio bih ipak da čujete moju stranu. Više od 20 godina brinem na setu da žene imaju mir toliko potreban za glumačku koncentraciju i zato većina glumaca i voli raditi sa mnom jer ne dopuštam nikakva uznemiravanja, čak sam znao dati i otkaze onima koji ne bi poštovali mir glumica i ostalih suradnica. Kako to obično biva, znao sam svaki detalj u kadru kojeg bi snimao, no pritom osobno nisam bio svjestan detalja svog ponašanja...

Iskreno i neizmjerno žalim zbog svojih neprimjerenih postupaka, koji su izazvali kod pojedinih žena osjećaj uznemirenosti i nelagode. Nisam bio svjestan svog pogrešnog pristupa prema kolegicama izvan seta. Ne postoji opravdanje ni isprika za moje postupke. Poznat sam po specifičnom, rubnom humoru i radikalnim metodama rada ne bi li glumci bili što bolji u kadru, no ništa ne opravdava ako nekome izazovete osjećaj nelagode.. 

GALERIJA Redatelj Dalibor Matanić

Zagreb: Filmski redatelj Dalibor Matanić
1/8

Tek sada kad sam se samostalno prijavio u ustanovu za liječenje ovisnosti i u radu sa stručnim osobama, osvijestio sam da sam na neprimjeren način uznemiravao kolegice. Sve se zbivalo u trenucima kad sam bio pod utjecajem alkohola ili droga. Naš posao je užasno stresan, ali to me naravno nikako ne opravdava. Volio bih prije svega da u ovome budem budem primjer drugim kolegama, riječ je o vrlo osjetljivom terenu u kojem se neki od nas očito ne snalaze najbolje. Dijelu žena već sam se osobno ispričao i molio za oprost. Nastavit ću to najponiznije i s punim respektom raditi tijekom liječenja.

Priznajem svoje pogrešne postupke, ali apeliram na medije da se zbog zaštite moje obitelji, ne nadodaju priče i da se svakako priča na adekvatan način obradi i provjeri te ne miješa s drugim slučajevima. Moja obitelj je humanistički odgojena, mi ne znamo mrziti, mi ne zamjeramo onima koji su nas drugi dan zbog mojih grešaka, odmah ostavili bez posla, stekli smo neke nove lijepe prijatelje koji su spremni pomoći. Najbitnije u svemu ovome je da sam ja u potpunosti osvijestio da je to što sam radio neprihvatljivo, tog nisam bio svjestan i nisam razumio svoju poziciju na ispravan način. Nema opravdanja za pogreške koje sam počinio, predan sam radu na sebi kako se takvo ponašanje i postupci ne bi nikada ponovili.

Spreman sam snositi posljedice, suočiti se s problemima koje imam, ali molim sve, posebno medije, da budu obzirni prema mojoj obitelji, koja s ovim nema ništa. Napravio sam puno umjetničkih uspjeha za ovu zemlju, ali vjerujte mi da bi iste sekunde sve to mijenjao samo da sam na trenutak bio bolji muž, bolji otac i manje povrijedio druge... Nakon ove izjave u potpunosti se povlačim iz javnosti i molim sve za razumijevanje s obzirom na to da sam na liječenju upravo zbog problema koje sam uzrokovao. Hvala svima, naročito glumcima na iskrenoj podršci", naveo je. 

Ispovijesti žrtava, koje je večeras objavio Večernji list, čitajte OVDJE.

Komentara 19

KU
Kujttim
05:08 06.04.2024.

Dalibor Matanić stvarno treba ići na liječenje ali u posebnu ustanovu koja se zove Kaznionica u Lepoglavi. Lepoglavci imaju programe liječenja za ljude koji su činili ovo što je Matanić činio. Neka se provede policijska istraga, neka sud odredi zatvorsku kaznu i liječenje od ovisnosti u zatvoru, Matanić će u Lepoglavi naučiti da se predstave mogu režirati i na civilizirani i humani način, bez zlostavljanja žena. Ako Matanića to nisu naučili na ADU, sada je trenutak da civilizirano ponašanje na setu nauči u okruženju Lepoglave.

KU
Kujttim
05:03 06.04.2024.

Za ovo o čemu se piše, Matanić već sutra MORA biti na policijskom ispitivanju, a zatim mu treba biti određen istražni zatvor. To su gnjusna kaznena djela i policija mora reagirati po službenoj dužnosti. Sve piše! to je isto kao da svećenik objavi kako je zlostavljao djecu, ali da se povlači iz službe i ide na liječenje?! Ma nemoj! Ideš na liječenje pa ne bi kazneno odgovarao

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
01:52 06.04.2024.

Doista jedinstven slučaj u svjetu da sam sebe prijaviš za nešto šta ni sam sebe nisi svjestan da si uradio ili nisi uradio niti te itko prijavio za ovo ili za ono, jednu ovakvu narcisoidnu izjavu može izjavit samo osoba znate već koja ovo je dno dna jadnije ne može.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije