Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rijeka

Čitav je HNK mobiliziran za balet “Carmina burana”

Carmina burana, balet
arhiva
19.01.2012.
u 17:26

U izvedbi koreografske vizije popularnog djela koje postavlja Hugo Viera, uz Balet sudjeluju i Orkestar, Zbor te solisti riječke Opere

Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca u Rijeci već je godinama prepoznatljivo po projektima koji angažiraju više ansambala, a ponekad i sve. Takva će biti i predstava “Carmina burana” koja će večeras na riječkoj pozornici imati premijeru. Koreografsku viziju koju je postavio našoj publici već poznati Portugalac Hugo Viera izvest će petnaestero plesača baletnog ansambla HNK. Ali, za predstavu su mobilizirane i sve glazbeničke snage kazališta, jer popularna kantata Carla Orffa zahtijeva veliki orkestar, zbor i vokalne soliste. Osim zborovođe Igora Vlajnića, za glazbenu je izvedbu odgovoran i njegov dirigentski kolega iz Zagreba Josip Šego, solisti su sopranistica Vanja Zelčić, tenori Sveto Matošić Komnenović i Marko Cvetko te bariton Tomislav Bekić, a u izvedbi sudjeluje i dječji zbor Torretta.

Scenografkinja je Dinka Jeričević, kostimografija je ponovno povjerena riječkom kreatoru Jurju Žigmanu, a oblikovatelj svjetla je Nuno Salsinha. Do kraja siječnja na rasporedu su još četiri predstave.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije