Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dokumentarac

‘Che, novi čovjek’ argentinskog redatelja Tristána Bauera

‘Che, novi čovjek’ , dokumentarac
arhiva VL
08.06.2012.
u 13:41

Film "Che, novi čovjek" na Montreal World Film Festivalu osvojio je nagradu za najbolji dokumentarac, a nominiran je za nagradu udruženja argentinskih filmskih kritičara

Na rođendan najpoznatijeg svjetskog revolucionara Ernesta Chea Guevare, 14. lipnja, Restart label kreće u distribuciju najnovijeg dokumentarca argentinskog redatelja Tristána Bauera "Che, novi čovjek" snimljenog u koprodukciji Argentine, Kube i Španjolske. Distribucija kreće iz zagrebačkog Dokukina, a nakon toga film će se prikazivati i u drugim hrvatskim gradovima.

Da je Che Guevara danas živ, imao bi 84 godine i vjerojatno nikad ne bi postao takva pop-ikona revolucije. Mnogima će tako novi film biti sjajan podsjetnik na njegov život, a  ''Che, novi čovjek'' prepun je novootkrivenih činjenica i nikad viđenih i arhivskih snimaka. Najzaslužniji je  za taj dio filma predsjednik Bolivije Evo Morales koji je filmskoj ekipi dopustio pristup tajnim državnim i vojnim dokumentima i dnevnicima.

Film je na Montreal World Film Festivalu osvojio nagradu za najbolji dokumentarac, a nominiran je za nagradu udruženja argentinskih filmskih kritičara. Tijekom ljeta, u suradnji s izdavačkom kućom VBZ, Restart label ponudit će i posebno iznenađenje posvećeno Cheu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije