Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velesajam kulture

Četiri dana zabave – koncerti, predstave, kviz... u SC-u

osmi velesajam kulture
arhiva
07.12.2011.
u 13:36

Fizičari, kemičari i biolozi odgovarat će na pitanja kako je biti znanstvenik, čemu služe eksperimenti i kako eksperimentirati, a predsatvit će se i domaći modni dizajneri na dvodnevnoj manifestaciji "Modni salon"

Počinje osmi Velesajam kulture u četvrtak 15. prosinca gdje će biti pregršt kulturnih događanja – od filmova, kazališnih predstava, glazbenih performansa, jazza, radionica iz znanosti, ali i filmsko-ekološkog kviza!

U Galeriji SC predstavlja se mlađa generacija ruskih umjetnika u programu „Once upon a present / Bilo jednom u sadašnjosti“, a u istom prostoru održat će se stalni program "Reci više", o novim idejama iz svijeta umjetnosti. U filmskom dijelu programa „XX“ prikazat će se radovi mladih hrvatskih filmašica, od kojih su neke već polučile i međunarodne uspjehe, poput Dalije Dozet, Nede Radić, Sonje Tarokić, Hane Jusić… Kazališni dio rezerviran je za predstave "Love will tear us apart", "Medeju", "Ma and Al", plesnu predstavu 15. 12. 2011. tursko-njemačke koreografkinje Begüm Erciyas, te "Naftu" u brazilsko-hrvatskoj koprodukciji, premijerno izvedenu na ovogodišnjem festivalu "Perforacije“.

Legenda eksperimentalnog kazališta Damir Bartol Indoš izvest će glazbeni performans "Kriegsspiel/Game of war: igra rata“ koji govori o svijetu sukoba.

Fizičari, kemičari i biolozi odgovarat će na pitanja kako je biti znanstvenik, čemu služe eksperimenti i kako eksperimentirati u programu "Podvelesajam znanosti".

Novomedijski projekt "Hacklab I'MM" te projekte nastale u sklopu radionica "Artduino" te "Hackteria" održat će se radionica izrade theremina te zajednički jam session s jazz-glazbenicima iz Hrvatske i Rusije.

Ujedno će se promovirati i knjiga "Soundtrack života“ novinara te kritičara Angela Jurkasa, a dogodit će se i dvodnevna manifestacija „Modni salon“ na kojoj će 15-ak najzanimljivijih mladih hrvatskih modnih dizajnera predstaviti svoj rad. Za ljubitelje kvizova pobrinuli su se Mario Kovač i njegova ekipa, autori filmsko-ekološkog kviza „Kviz velesajamskih gradova“.

Sindikat biciklista na festivalu sudjeluje kroz predavanje, tribine i radionice. Nastupa eksperimentalni jazz trio iz Moskve Jazzator, a bit će i jam session s nekoliko zagrebačkih jazz-glazbenika – Žen i Olovni ples. Glazbu će puštati i nekoliko hrvatskih DJ-a.

Više informacija uskoro potražite na http://velesajam.sczg.hr.

Velesajam kulture završava u nedjelju 18. prosinca, a ulaz je slobodan.

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije