Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIJELI CIKLUS ZAGREBAČKE FILHARMONIJE

Čarobni flautist Emmanuel Pahud uz izvrstan zahuktali orkestar

Repušić i Pahud
Foto: Igor Šoban/ZF
25.02.2016.
u 21:46

Osim dostojne pratnje prvom flautistu Berlinskih filharmoničara, orkestar pod ravnanjem maestra Repušića izvrsno je odsvirao i Beethovenovu Drugu simfoniju

Emmanuel Pahud trenutačno je najbolji flautist na svijetu, rekao je dirigent Ivan Repušić prije nego što su obojica u utorak izašla na pozornicu Lisinskog s orkestrom Zagrebačke filharmonije.

Nakon koncerta mogli smo se samo složiti s tom tvrdnjom, a maestru Repušiću zahvaliti što nam je doveo tog majstora. Odavno nije neki solist filharmonijskih koncerata izazvao toliko oduševljenje publike, u kojoj su osobito glasni bili učenici Glazbene škole Ivan Lukačić iz Šibenika, srednjoškolci iz Petrinje te osnovci iz Vrbovca. 

Da nam se priprema nešto izvanredno, moglo se zaključiti već nakon bravurozno odsvirane uvertire Mozartova Figarova pira. Umjesto u garderobu, glazbenici koji nisu svirali sljedeću točku sišli su u publiku slušati Pahudov nastup u Mozartovom Koncertu za flautu i orkestar u D-duru.

Svaka njegova nota, a osobito vlastite virtuozne kadence, bili su demonstracija tehničkog majstorstva i raskošne muzikalnosti.

Tako očarani pošli smo za čarobnim sviračem i u Intermezzo s velikim solom flaute iz Bizetove opere Carmen, nakon čega je slijedio vrhunac, "Carmen fantazija" na Bizetove teme Francoisa Bornea.

Uz sve to, Pahud je pokazao i dirljivu skromnost, dijeleći ovacije s dirigentom i orkestrom i ponovivši na bis Bizetov Intermezzo.

Osim dostojne pratnje prvom flautistu Berlinskih filharmoničara, orkestar nam je pod temperamentnim vodstvom maestra Repušića priuštio i osvježavajuće izvrsnu izvedbu Beethovenove Druge simfonije u D-duru.

Zagrebačka filharmonija se baš zahuktala. Već u srijedu ponovo su napunili Kino Europa prateći komedije Charlieja Chaplina i Bustera Keatona, a u petak, 26. veljače, opet nastupaju u Lisinskom, ovaj put pod vodstvom svog mladog i karizmatičnog novoizabranog šefa-dirigenta Davida Danzmayra.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije