Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cantus u Lisinskom

Urnebes na epizodi Foretićeve sapunice

cantus u lisinskom
Foto: Arhiva Cantus
18.03.2015.
u 15:31

Još je točno mjesec dana do početka Biennalea na kojem će 22. travnja u Teatru &TD biti izvedena čitava ova sapunica

Pjesme Mire Belamarića na Lorcine stihove "5 poemas del cante jondo" u izvedbi Marije Lešaje uz Srebrenku Poljak za klavirom, potom "Komsomolkina suza" za violinu i komorni orkestar sa solistom Martinom Draušnikom te "Reminiscencije" za puhački trio Davorina Kempfa bile su u ponedjeljak navečer ozbiljan i antologijski vrijedan dio koncerta Cantus Ansambla u maloj dvorani Lisinskog. A onda se nastavila – sapunica!

Nakon Mladena Tarbuka, Mirele Ivičević i Zorana Juranića došao je red i na Silvija Foretića i njegovu epizodu Soap Opere, koprodukcijskog projekta Cantus Ansambla, Muzičkog biennalea Zagreb i Kulture promjene SC-a. Foretić se još jednom dokazao kao majstor svakovrsne glazbene šege, a u čitavoj stvari očito sve više uživa i redateljica Dora Ruždjak Podolski kao i sjajne pjevačice Gorana Biondić i Ivana Srbljan u glavnim ulogama.

Njima se ovaj put pridružio tenor Miljenko Đuran kao stvoren za ulogu ekstravagantnog zavodnika i pohotnog milijardera. No glavni razlog općeg veselja u ansamblu i publici bila je glazba Silvija Foretića. Još je točno mjesec dana do početka Biennalea na kojem će 22. travnja u Teatru &TD biti izvedena čitava ova sapunica, uključujući i završnu petu epizodu u kojoj će 'istrčati' Gordan Tudor.

>> Koncert gospođe Zeljković 
u Lisinskom istjerao je na čistac mnogo licemjernih neznalica

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije