Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove nade

Bulat i Merčep dijele nagradu Hrvatske glazbene mladeži

Srđan Bulat
Srđan Bulat
16.12.2011.
u 14:27

Svi nominirani za nagradu ove su se godine, dan prije službene objave pobjednika, predstavili i na koncertu koji je bio održan u koncertnoj dvorani varaždinskog HNK

Gitarist Srđan Bulat i udaraljkaš Filip Merčep ovogodišnji su dobitnici godišnje nagrade Ivo Vuljević koju Hrvatska glazbena mladež dodjeljuje za najistaknutije ostvarenje mladih glazbenika.

Svi nominirani za nagradu ove su se godine, dan prije službene objave pobjednika, predstavili i na koncertu koji je bio održan u koncertnoj dvorani varaždinskog HNK. Bulat i Merčep podijelit će među sobom novčani dio nagrade koji iznosi 22 tisuće kuna, ali još vredniji dio nagrade su koncertni angažmani i briga o karijeri mladih umjetnika, od izrade internetskih stranica nadalje.

U obrazloženju se, između ostalog, navodi kako je Srđan Bulat u zadnjih 15 godina osvojio više od 40 uglavnom prvih nagrada na najuglednijim međunarodnim gitarskim natjecanjima. Filip Merčep je prošle godine izborio nastup pred 45.000 slušatelja u finalu Eurovizijskog natjecanja za mlade glazbenike u Beču, a ove je godine bio jedan od dobitnika Porina za CD "Tri mušketira, jedna dama i gospodin".

Koncert dobitnika i svečano uručenje nagrade, o čijem značaju najbolje govori i popis dosadašnjih pobjednika, počevši od Radovana Vlatkovića 1988., održat će se, kao i svake godine, u okviru programa Dana dvorane Vatroslava Lisinskog, 29. prosinca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije