Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
40. kratka priča
Povratak na članak

Kako sam se riješio nevinosti

Autor je scenarist i redatelj. Diplomirao na Pravnom fakultetu u Zagrebu 1957. godine. Realizirao je pet dugometražnih igranih filmova, više TV filmova te oko stotinu kraćih dokumentaraca. Dobitnik je nagrade Vladimir Nazor za životno djelo, istoimene godišnje nagrade, Nagrade Oktavijan za film Goli otok i dr. Nagrađivan je na međunarodnim filmskim festivalima: Oberhausen, Beograd, Krakov, Lille, Avellino, New York, Tampere, Atlanta, Bilbao, Barcelona, Sofija i dr. Dobitnik je dviju Velikih zlatnih arena u Puli. Odlikovan je Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića za sveukupan doprinos hrvatskoj kulturi.

Komentari 2

ON
onacita1
10:36 30.01.2016.

Preduga predigra. Možda samo treba promijeniti naslov,jer priča više govori o autorovom odnosu s taticom (također pokojnim). Nisam se, na kraju, pitala kako je uspjela prodaja filma, već što je bilo sa škarama?

VL
SM
stari_mačak
10:40 05.02.2016.

Malo je nejasno ono objašnjenje na početku, ali ako sam ga dobro shvatio priču nam priča pokojnik što nam govori da se radi o priči žanra fantastike. Da je tako, govori i fantastičan podatak da bi netko iz Židovske zajednicee uložio toliko truda oko prikazivanja filma u kojem se kontekstu spominje Isus; njegovo postojanje starozavjetni Židovi uopće ne priznaju, a nije ni jasno kakve veze ima Schreiner koji je tek došao iz Beča s Shreinerom koji izrađuje keramičke pločice. Jedino što je jest sigurno jest da Boga zacijelo ima jer da ga nema Sveta Tereza od Maloga Isusa ne bi imala tolikog utjecaja na gubitak nevinosti autora. Puno, i previše nerelevantnih i nepovezanih podataka za tako kratku priču. Pretrpano, pretrpano i nerazumljivo.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.