Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teatar &TD

Balet "Vodoinstalater" potresna je priča o povijesti maltretiranja

vodoinstalater
Teatar &TD
17.01.2012.
u 14:55

Priča govori o mjestima i vremenima koje rat nikada nije zahvatio, pa su ona morala zahvatiti njega; o susjedskim odnosima, o vojnicima na konjaku, kurvama u bunilu, o studentima u vodi do koljena i djevojčicama u minskom polju

Komorni balet "Vodoinstalater" igra u polukružnoj dvorani Teatra &TD u srijedu, 18. siječnja, odnosno u četvrtak, 19. siječnja od 20 sati. Nastao je prema motivima Borisa Viana, crnohumornog francuskog pisca, pjesnika, skladatelja, pjevača, šansonijera, jazz-kritičara, inženjera, prevoditelja, pronalazača; uopće – malo je područja u umjetnosti ili znanosti koja Viana nisu zanimala i kojima se nije bavio. Inspirirani Vianovom zbirkom novela "Mravci“ složili smo novu priču; libreto prema kojem će nastati partitura, a prema njoj Vodoinstalater. 

Ovaj je balet priča o običnim ljudima koje vianovska percepcija pretvara u čudovišta ili barem čudake. Major, Garamuche i Noemi vjerojatno su mediokriteti koji tek u percepciji vianovskog lika – studenta – apsolventa nadgrobnog klesarstva postaju izopačene karikature.

Potresna je to priča o mjestima i vremenima koje rat nikada nije zahvatio, pa su ona morala zahvatiti njega. To je priča o susjedskim odnosima i povijesti maltretiranja; o vojnicima na konjaku, kurvama u bunilu, o studentima u vodi do koljena i djevojčicama u minskom polju.

Igraju: Dean Krivačić, Ivana Pavlović, Judita Franković i Nino Bokan. Glazbenici su Ana Benić (flauta), Tanja Tortić (violina), Goran Jurković (tenor saksofon), Ivan Batoš (glasovir), Oleg Gourskii (kontrabas), a predstava je nastala u koprodukciji  Sveučilište u Zagrebu – Studentski centar – Kultura promjene – Teatar &TD i Muzički Biennale Zagreb.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije