Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U četvrtak na Jarunu

Aquarius Records koncertom slavi petnaestogodišnjicu rada

boris horvat (lijevo) s pjevačem Simply Reda, Mickom Hucknallom
07.06.2010.
u 15:28

Izdanja su bila rezultat osobnih afiniteta, pa je druženjem s bendovima pokrenut i festival “Lagano, lagano”, a onda su objavljeni i prvi albumi Cubisma, Mayalesa, Songkillersa...

U zagrebačkom klubu Aquarius u četvrtak se održava petnaesti rođendan istoimene diskografske kuće koja je okupljanjem novih glazbenih snaga upravo u ovom klubu, a potom i diskografski počela kreirati domaću jazzy, funk, soul scenu s bendovima poput Jinx, Mayales, Soulfingers, Bastardz, Cubismo i drugih.

Objavom najznačajnijih izdanja iz vlastitog kataloga i koncertnim aktivnostima Aquarius Records ove godine slavi 15 godina postojanja. Tako se 10. lipnja, u Klubu Aquarius održava rock & acoustic koncert mladih (i perspektivnih) bendova i kantautora čime se, među ostalim, želi naglasiti da je Aquarius Records u 15 godina rada uzeo pod okrilje brojne anonimne glazbenike i objavio im debitantske albume - ukupno 81! Na dva stagea (rock i acoustic) od 20 sati do ponoći izmjenjivat će se Aquariusov podmladak – Luft, Nina Romić, Gretta, Luka Belani, Kinoklub i Mandrili. Mjesto koncerta logičan je izbor i nezaobilazna stavka kada se govori o povijesti Aquarius Recordsa jer je upravo Klub bio “okidač” za njegovo osnivanje. Tadašnji DJ Radija 101 (i Kluba) Boris Horvat danas je direktor Aquarius Recordsa koji je osnovao uz pomoć prijatelja i velikih zaljubljenika u glazbu.

- Kao slijed koncertnih aktivnosti koje smo vodili u klubu Aquarius, klupski se rad pretočio se u diskografiju - kaže Boris Horvat. - Izdanja su bila rezultat osobnih afiniteta, spleta okolnosti i druženja s ljudima koji su bili na sceni, a još se nisu diskografski “dogodili”. Tako je druženjem s bendovima pokrenut i festival “Lagano, lagano”, a onda smo objavili i prve albume Cubisma, Mayalesa, Songkillersa...

U povodu rođendana, diskografska kuća objavila je ovih dana niz najznačajnijih domaćih izdanja iz vlastitog kataloga; na jendom disku su objavljena prva dva albuma “Jinxa”, “Souklfingersa”, dvije kompilacije “Lagano lagano” i drugi albumi. Donedavno je Aquarius Records bio eksluzivni zastupnik svjetskog diskogarafa Universal, ali otkako je tvrtka otvorila vlastiti ured u Hrvatskoj, Aquarius se morao usmjeriti prema drugim licencnim partnerima.

- Najveće kompanije koje imaju zastupništva u Hrvatskoj pokrivaju velik dio tržišta, ali postoje još uvijek etikete koje nisu zastupljene - kaže Horvat. - Kao što smo nekada promovirali katalog Irma Recordsa, sada radimo Wagram, ECM, Compost, Putumayo i u pregovorima smo s drugim labelovima čiju glazbu ovdje nitko ne promiče.

Aquarius je dosad objavio 320 izdanja i “pobrao” 113 Porina. Najprodavanije domaće izdanje jest “Vridilo je” Olivera Dragojevića, a inozemno “The Marshall Mathers” Eminema.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije