Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glumit će ga višnjić

Antun Vrdoljak: Snimat ću film o Anti Gotovini!

'31.03.2010., Zagreb - Hrvatska Antun Vrdoljak, hrvatski glumac,redatelj i producent,bivski potpredsjednik Republike Hrvatske,danas pocasni potpredsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora i clan Medjunaro
Robert Anić/PIXSELL
05.06.2012.
u 20:52

Redatelj je, kaže, fasciniran životnom pričom generala Gotovine, no o detaljima ni riječi

– Nikad nisam radio aktualne teme, ali film o Hrvatskoj u rasponu od zadnjih 30-40 godina htio bih napraviti. Kroz priču o Anti Gotovini prvenstveno ću raditi film o svojoj Dalmaciji, njegovu djetinjstvu koje je i moje djetinjstvo. On je, istina, mlađi od mene, ali ista su to sirotinjska djetinjstva – govori Antun Vrdoljak.

Filmom o generalu ugledni redatelj želi napraviti testament svog života. Ako ne vidi sebe i svoje najbliže u nekoj priči, govori, onda je i ne radi.

I Ivan Šibl je jednom, prisjeća se Vrdoljak, ironičnim tonom to potvrdio.

Višnjić kao idealan izbor

Rekao je, otkriva redatelj da “u svakom Vrdoljakovu filmu imate jednog čestitog čovjeka, on ima ženu i djecu, svi se krevelje, a mi plačemo. To je Vrdoljak”.

– Što bih drugo radio? I kako? Da pored toliko ljudskih sudbina izmišljam nečije živote? – pita se Vrdoljak i dodaje da nikad nije najavljivao svoje filmove niti unaprijed govorio o njima, pa ni sada ne želi kršiti to pravilo. O glumačkoj podjeli ni riječ, početku i lokaciji snimanja također. No, s obzirom na odlično odigranu ulogu Ive u “Dugoj mračnoj noći”, lako je zaključiti da će uloga Ante Gotovine pripasti Goranu Višnjiću. Vrdoljak o tome ne želi pričati. Fasciniran je, priznaje na kapaljku, životnom pričom našega generala, ali o načinu na koji je zamislio film - ni riječ.

Zato se osvrnuo na tužbu koju je podigao protiv ministra Jovanovića zbog izjave “Pamtimo mi Vrdoljaka kad je u svom interesu, da bi postao član MOK-a, prodao riječke Mediteranske igre”.

Od tužbe ne odustaje

– Bio sam član MOK-a i prije nego što se Rijeka kandidirala za Mediteranske igre, a Rijeku sam ja kandidirao, jer to može samo Hrvatski olimpijski odbor. Neshvatljivo je da to netko može izgovoriti. Naravno da sam ga tužio, ali dobio sam odbijenicu jer se Jovanović pozvao na imunitet. No, imam tek 81 godinu i imam vremena čekati ga, neće sto godina biti ministar – odlučan je redatelj.

Komentara 156

FE
feliks
11:01 07.06.2012.

Pored sve te krize i neimaštine opet Prdoljak.

LA
Lavica7
21:17 05.06.2012.

Nek snimi film o SEBIO! Taj film bi zadivio svekoliko hrvatsko opucanstvo. Ciji je "Jadran film" ?

JO
joso
07:12 06.06.2012.

šjor lešinar je nanjušio lovicu par miliončeka , tek toliko da plati režije kad ćemo ovog prestat gledati, bože šta čekaš.??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije