Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju Emir Imamović Pirke
Povratak na članak

Antifašizam je dio odgoja i kulture, a ne ideologije

Premijera filma, promocije knjiga, predavanja, izložbe čekaju u Šibeniku na trećem Festivalu alternativne ljevice (FALIŠ)

Komentari 14

BA
bakulušić
17:58 01.09.2015.

Promatrajući sve ono što se u Hrvatskoj događa, ne može se reći da su subverzivci, alternativci i takozvani ljevičari kulturni i odgojeni. Kulturan i odgojen uvažava druge oko sebe i pazi da nikoga ne povrijedi. Ovima samo toljage u ruci nedostaju. Ali zato tuku jezikom i maltretiraju sve i svakoga tko nije kao oni. Posvojili su antifašizam, papu Franju, generala Gotovinu...i sve ono što njima nikako ne pripada. I sad prodaju muda pod bubrege.

VL
Avatar arhaika
arhaika
16:39 01.09.2015.

o boze, a kad ce o crvenom fasizmu?

VL
DU
Deleted user
23:02 01.09.2015.

sami naziv festivala sve govori "fališ" , ha ha ha... prestrasno 2015 njima fali Tito, bez komentara... zanimljiv detalj u tekstu : susresti sa svim što je od toga vrijedilo, a malo je onoga za što možemo reći da zaslužujee zaborav i opet drugovi nekom je tada bilo sve za zaborav a nekom malo... najbolje bi bilo da ucesnici pokazu kolika su im primanja po osnovi boravkih mirovina... kad su mediji puni primanja invalida rata koji su zeljeli samostalnu hrvatsku i za nju su dali zivot ili dio tijela... dajte i informaciju koliko ova gospoda imaju stanova po osnovi jna, partizana i slicno... jer iskreno niti jedan partizan se nije bitio za hrvatsku i nije sanjao hrvatsku nego jugoslaviju, juge nema i nebi trebalo biti mirovina za one koji su se za nju borili... a petokraka... mogli ste na plakat postaviti i sliku ubojica iz vukovara sa petokrakom na kacigi... neki u hrvatskoj od te scene imaju stres... ali vas to ne zanima... e da neka uz mirovinu i ministar branitelja objavi ratni put u periodu 90-95 svih ucesnika...

VL
DU
Deleted user
23:48 01.09.2015.

Antifašizam je sinonim za pljačku i ubojstva zbog imovine nakon rata.

VL
DU
Deleted user
00:10 02.09.2015.

Ovaj slavi antifašističku pobjedu na Sutjesci kao kad bi srbi slavili blistavu pobjedu u VRA''Oluja''.

VL
DU
Deleted user
00:14 02.09.2015.

Baš me zanima jesi li ti izgubio nekoga na Sutjesci ili su tvoji bili simpatizeri ili ilegalci koji su kasnije oslobađali tuđe kuće i stanove od ''fašista''?

VL
ČE
četvrti
07:53 04.09.2015.

Bez ljutnje, ali kratica za Festival ALternative I ljevice u Šibeniku nikako ne može biti FALIŠ, nego, ako se baš hoće, FALŠ. Ovaj intervju u potpunosti to potvrđuje.

VL
DU
Deleted user
00:08 02.09.2015.

NKVD-ovac Berija je pravi antifašista.

VL
Avatar bokolo
bokolo
20:19 01.09.2015.

Najveci anti fasista je bio Staljin pa se sada mislite. Komunizam nije dosa na red u ovih 50 godina da se osudi pa je "potrebno" da se najkraci dio nase povijesti prepisuje nasem narodu....Cudan narod sece Hrvatskom!

VL
RA
rabo
05:51 02.09.2015.

Svi smo u konfuziji. Merilima ovog vremena merimo neko sasvim drugo vreme. To se ne moze. Komunistima se danas svugde sudi na osnovu grabeži posle 44-45. Ovi danas nemilice grabe, ne posle vojne pobede nego posle izborne. Pomislite, sta bi radili da imaju vojnu pobedu! A posebno ne razumem kako spajate Srbe i komunizam kada je apsolutni diktator bio Hrvat a ideolog Slovenac! Pre rata je bio srpski kralj pa razumem da ste bili protiv, ali kako posle rata kada je dosao hrvatski? Stalno citam "srbokomunisticki", a broj jedan, neprikosnoveni bio Hrvat? Voleo bih da mi neko objasni kako to moze.

VL
MA
maliMalecki
17:42 01.09.2015.

Bravo...kultura i odgoj i osnove ljudskosti a ne ove žalosti danas!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.