Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival

Ansambli Karajanove akademije iz Berlina na Festivalu sv. Marka

marjana
arhiva
13.04.2010.
u 13:12

U Zagreb se vraća i ugledna slovenska mezzosopranistica Marjana Lipovšek koja će 8. svibnja u crkvi sv. Katarine izvesti “Arijadnu na Naksosu” Josepha Haydna.

I novo izdanje Festivala sv. Marka, koji počinje 17. travnja, u Zagreb dovodi prvorazredne umjetnike. Tako će gudački sekstet Akademije Herbert von Karajan Berlinske filharmonije u crkvi sv. Marka, pod umjetničkim vodstvom violista Wilfrideda Strehlea, u subotu otvoriti festival i izvesti djela Haydna, Mozarta i Brahmsa.

Članovi orkestra nastupit će i u petak u Dječjoj bolnici u Klaićevoj. Uz pijanistički recital Vladimira Krpana, nastup trija Berlin te Dubrovačkog gitarskog trija, čiji će gost biti Darko Petrinjak, na festivalu će u sjećanje na Ladislava Šabana na orguljama zagrebačke katedrale muzicirati Ante Knešaurek i Pavao Mašić.

U Zagreb se vraća i ugledna slovenska mezzosopranistica Marjana Lipovšek koja će 8. svibnja u crkvi sv. Katarine, uz Zagrebačke soliste, izvesti “Arijadnu na Naksosu” Josepha Haydna. Na istom će koncertu nastupiti i primadonin suprug, bas Alfred Burgstaller. Festival će ugostiti i glazbenike požeške katedrale.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije