Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUBROVNIK

Ana Rucner predstavila program festivala 'Ana u Gradu'

ana rucner (1)
Foto: .
1/3
08.04.2013.
u 18:27

Festival 21. lipnja otvara koncert pod nazivom Pozdrav ljetu, koncert na prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe

Danas je na terasi hotela Valamar Lacroma u podne održano druženje novinara s umjetnicom Anom Rucner i suradnicima ovogodišnjeg 3. festivala „Ana u Gradu“. Tom prilikom Ana Rucner je pozdravila sve prisutne i kazala:

- Meni je drago da sam s ovom divnom ekipom, da se sve nastavlja i da kreće treći festival. Dubrovnik je vidio sve svjetske glazbenike, režisere, scenografe, događaje. Osjećam se tu kao domaća osoba i koga mogu dovesti nego sebe i svoje najbliže i nešto dati ovom gradu što je zapravo njegovo, što je intimno, što je nekako posebno, a opet unikatno.

U nastavku druženja, Ana je predstavila program ovogodišnjeg trodnevnog festivala koji započinje 21. lipnja. Festival tako otvara koncert pod nazivom Pozdrav ljetu, koncert na prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe, koji započinje u samo svitanje točnije, oko 5 ujutro u amfiteatru Excelsa nekretnina na Srđu. Koncert je to koji je premijerno izveden na prošlogodišnjem Festivalu, a ovu godinu ljeto će pozdraviti Ana Rucner na violončelu uz Andrijanu Sesar na klavijaturama.

Drugi koncert na Festivalu nazvan je „Mojih 5 minuta“ gdje će se štićenici Doma Maslina zajedno sa Anom Rucner predstaviti publici kroz pjesmu, ples i dramski program koji osmišljava njihov umjetnički voditelj g. Denis Sarić. Koncert će se održati u Kneževom Dvoru, a režija je povjerena gđi Paoli Dražić Zekić koja je ovom prilikom istaknula 2 velika izazova koja je očekuju kao redateljicu. Prvi izazov je svakako suradnja umjetnice i djece, koja Anu kao poznatu umjetnicu zasigurno doživaljavaju na jedan način kada je imaju priliku vidjeti na televiziji i sada kada će imati priliku raditi i družiti se s njom. Drugi izazov je Knežev dvor kao prostor, koji je uistinu čaroban i poseban ali i prostor kojemu se treba posebno posvetiti.

Prisutnima se obratila i gđa Ilijana Stojanović, ravnateljica Doma Maslina koja je rekla kako je ovo jedan predivan projekt kojemu se djeca beskrajno raduju, te naglasila kako će od prikupljenih sredstava i i prodanih ulaznica štićenici Doma Maslina poći na izlet na otok Mljet u rujnu. Treći projekt ovogodišnjeg Festivala Ana je najavila kao projekt – spektakl kakav se još u Dubrovniku nije dogodio. Ana nije željela otkriti što nam sprema, već samo s kime. U projektu će sudjelovati FA Linđo i klapa Subrenum. Ovom prilikom G. Šime Lukšić, predstavnik klape Subrenum, je izjavio kako mu je neizmjerno drago da se suradnja klape Subrenum i Ane Rucner nastavlja već 3. godinu zaredom. Izvršnu produkciju Festivala „Ana u Gradu“ od samog početka potpisuje agencija Dubrovnik PartneR.

>> Ana Rucner propjevala, s Vladom Kalemberom snimila \"Tihu noć\"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije