Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uz novi CD

Ana Kolega izlaže radove iz "Plavog aviona" Darka Rundeka

izložba, Ana Kolega, Plavi avion
arhiva VL
18.03.2011.
u 13:28

Budući da će Rundek Cargo Trio nastupati diljem regije, izložba će putovati kamo i Trio pa će je uskoro moći pogledati i u Sarajevu

Plavi avion je novi, vrlo uspješan album  Rundek Cargo Trija. No, on ima i svoju zanimljivu likovnu stranu. U utorak 22. ožujka u medijateci  Francuskog instituta otvara se izložba slikarice Ane Kolege. Ona  izlaže  petnaestak radova koji čine cover i unutrašnjost albuma Plavi avion.

Ana Kolega  rođena je 1975. godine u Zadru gdje završava Srednju kemijsku školu. Godine 1997. diplomirala je na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, smjer tekstilni dizajn. Godine 2002. diplomirala je na ALU u Zagrebu u klasi prof. Ante Rašića. Do sada je imala petnaestak samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu, a sudjeluje i na brojnim prestižnim skupnim izložbama i kolonijama u domovini i inozemstvu. 

Pored slikarstva bavi se i pisanjem, ilustracijom, glazbom i kazalištem, a radila je i kao voditeljica likovnih radionica za djecu i odrasle. Darko Rundek i Ana Kolega znanci su već godinama tako da je suradnja na ovom albumu bila pravo zadovoljstvo za oba umjetnika. Budući da će Rundek Cargo Trio nastupati diljem regije, izložba će putovati kamo i Trio pa će ju uskoro moći pogledati i u Sarajevu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije