Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kratka priča
Povratak na članak

35. priča: Drago Štambuk: Haljina na vodi

Ča će reć svit, ča će reć svit; majko moja ča si me rodila, donila ‘vaku ‘vod

Komentari 2

BW
B4d Wolf
16:30 02.12.2013.

Ne sviđa mi se. Iako se neki teoretičari zalažu za brisanje između proze i poezije (rečeno je rečeno), meni više odgovara čisti pripovjedni stil, a ne rečenice koje se trebaju sedam puta prepraviti da bi stilski odgovarale ostatku teksta. Tako nastaje usiljena tvorevina koja više baca na prenemaganje nego pričanje. Ljudi često zaboravljaju da, tvorbeno, priča najprije mora biti ispričana, pa tek onda stavljena na papir. Ovo više liči na poetični vapaj nego na strukturiran i ispripovijedan događaj. Da ni ne spominjem i pomalo arhaičan, ali to mi je još i slatko. :)

VL
Avatar sposaric
sposaric
15:57 01.12.2013.

Izvrsna priča! Možda bi se moglo raspravljati, ali na drugome mjestu, o brojnim ljudskim tragedijama izazvanim raspadom obitelji i nemoći da se život promijeni na bolje; naše su "crne kronike" prepune ovakvih i sličnih slučajeva... Zahvaljujem gospodinu Štambuku i srdačan pozdrav ma gdje bio daleko od Domovine.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.