Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova knjiga

2CELLOS zaslužuju knjigu o uspjehu, ali ipak ne ovakvu

'cellos_nnn_kul_070813'
''
10.08.2013.
u 15:00

Što još reći osim da nakon tristotinjak stranica priče knjiga ima i svojevrsni rezime u kojem se recimo citira Wikipedia o pitanju – što je to umjetnost te ponovno razglaba o tome sviraju li 2Cellos crossovere ili ne

Anđelko Jurkas/ Veliki prasak 2CELLOS/ Menart, 99,90 kuna/ Službena biografija – službeni je podnaslov knjige i prvi kamen spoticanja. Zaista je legitimno postaviti pitanje treba li službena biografija dvojici glazbenika, ma koliko genijalni i netipični bili, prije nego što su \"okrenuli\" tridesetu godinu života. Naravno da ne treba! No, budimo pravedni, ovo i nije biografija, već priča o dva dječaka zadojena klasikom (djetinjstva, školovanja, obitelji, vrline i mane) i njihovu strelovitom putu na vrh svijeta koji pratimo zadnje tri godine. Trebalo je stoga na samom početku odustati od pretencioznosti (ma koliko biografija gordo zvučala) i ostati na Velikom prasku, jer to je mogla biti priča o pozadini njihova uspjeha, a za biografiju (čvrsto vjerujem) bit će još mnogo uzbudljivih stranica. Za mnoge ljubitelje Luke Šulića i Stjepana Hausera moglo je to biti vrlo zanimljivo štivo, to više što o njima govore njihovi najbliži (roditelji, djevojke, učitelji glazbe... sve do Eltona Johna i članova njegova benda s kojim su naši čelisti već obišli cijeli svijet), ali na žalost ovdje kao da je sve pošlo ukrivo, i te su stranice pravih svjedoka izgubljene u besmislenom ponavljanju već prežvakanih činjenica. Ton knjige potpuno je promašen, jer autor Anđelko Jurkas stalno sebe gura u prvi plan, a stil pisanja mu je toliko nategnut da bi me još jedna rečenica \"Namig.\" (vjerovali ili ne to je apsolutno točan citat načina kojim on podcrtava svaku internu zezanciju, a daleko bi nas odvela razrada teme kakav je to tekst ako čitatelju moraš u njemu davati upute za upotrebu) doslovno izbacila iz takta. Što još reći osim da nakon tristotinjak stranica priče knjiga ima i svojevrsni rezime u kojem se recimo citira Wikipedia o pitanju – što je to umjetnost (?!) te ponovno razglaba o tome sviraju li 2Cellos crossovere ili ne, iako je cijelo vrijeme riječ o tome kako mrze biti u toj ladici. Najkraće rečeno – bez namiga – Cellosi su zaslužili mnogo bolje. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije