Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Briga o napuštenim

Životinje iz Pokupskog Cerja preseljene u sklonište u Sisku

Psi iz Siska
Foto: Privatni album
1/7
24.11.2015.
u 10:30

Od 27 pasa koji su stigli u Sisak neki nisu bili upisani u Lysacan, evidenciju pasa, dok se to ne riješi ne mogu se ni udomljavati

Napušteni psi koji su pronađeni na ulicama Grada Velike Gorice od petka 20. studenog svoj novi dom čekaju u skloništu za životinje Veterinarske stanice Sisak.

- Iz Pokupskog Cerja preuzeto je  27 pasa i četiri mačke. Životinje su smještene u Veterinarskoj stanici Sisak, koja je po javnom natječaju dobila posao zbrinjavanja napuštenih i izgubljenih životinja. U tijeku je usuglašavanje detalja ugovora između Grada i Veterinarske stanice Sisak o svim detaljima buduće brige o napuštenim životinjama - rekli su nam iz Grada.

Završena suradnja

Premještanjem životinja iz Pokupskog Cerja završila je suradnja koja je trajala od 2009. godine. Na odluku Grada o odabiru novog ponuđača za zbrinjavanje napuštenih životinja voditelj skloništa Pokupsko Cerje Predrag Baraba žalio se Državnoj komisiji za provjeru postupka javne nabave. Njegova je žalba odbijena, a komisija je utvrdila da je Grad cijeli postupak pravilno proveo, odnosno da su ispunjeni svi uvjeti javnog natječaja i izabrananajpovoljnija ponuda. No, ovoj odluci zasigurno su 'kumovale' i brojne pritužbe na rad Skloništa, o kojima smo pisali proteklih mjeseci.

Žalili su se tako Velikogoričani, ali i drugi potencijalni udomitelji, da se u sklonište ne može čak ni u njegovo radno vrijeme i da ne odgovaraju na telefonske pozive. Aktivisti za zaštitu prava životinja upozoravali su da voditelj umjesto udomljavanja pse radije ubija. Pisale su se i prijave, organizirani su prosvjedi. Velikogoričani su poslali jasnu poruku gradskoj upravi – ne žele da se za njihov novac životinje ubijaju.

Zbog rješavanja žalbe cijeli postupak do potpisivanja ugovora potrajao je malo dulje, a  dok se dogovaraju detalji novog ugovora aktiviste za zaštitu prava životinja i potencijalne udomitelje zanima ono najvažnije - kad će moći posjetiti pse, donijeti im dekice da se zagriju, kad će početi udomljavanje?

Traje evidencija

- Nadamo se da će se do kraja tjedna sve uhodati, da ćemo evidentirati sve pse, jer neki od njih nisu bili upisani ni u Lysacan. Kad to riješimo, moći će se i udomljavati. Svaka pomoć je dobrodošla, volonteri mogu posjetiti pse, prošetati ih na našoj livadi, pomoći u udomljavanju - kaže Antun Bugarin, dr. vet. med., direktor Veterinarske stanice Sisak i voditelj skloništa.

A volonteri su već počeli prikupljati palete, dekice, ručnike, hranu za najmanje, sve što može pomoći da boravak pasa u skloništu bude što ugodniji. Pomoći će, kažu, i u oglašavanju, jer jedina im je želja da životinje što prije pronađu dom. I nadaju se da će vrlo brzo otvoriti jedan novi album, kao što su imali za pse dok su bili u Pokupskom Cerju. Samo što će se ovaj zvati Sretno udomljeni ex Siščani.
 

Ključne riječi

Komentara 18

OS
osica
13:08 24.11.2015.

verica2 zapravo je "strašno da netko ne voli životinje" i piše komentar bez veze. Beskućnici su briga države , gradova, općina, političara mada u njihovom zbrinjavanju svi sudjelujemo . Nije tema , ali i ja "imam beskućnika u okrugu ,ćnika u okrugu , neće radiiti je ikad radio a gle čuda "dobro živi" . Tu i tamo dođe i red na mene da mu dam koju Kn. Ali ako mu napomenem " evo starcima bi trebalo unijeti drva, platiti ćemo vam" nema ga danima, dok drva ne unesemo. Država ga hrani, a on skiće . Može se pobrinuti za sebe, što jedna jadna napuštena životinja ne može.

OS
osica
12:59 24.11.2015.

Drago mi je da se to dogodilo i da su životinje spašene od gospodina Barabe. Nadam se da će ovi patnici biti udomljeni a biti će vam zahvalni i odani dok su živi. Imam jednog iz azila . Nikad nisamam požalila a iznenađena sam njegoj odanosti, dobroti, veselju, koje nam pruža svaki dan. Uljepšao nam je život, ne samo nama već i susjedima . Zovu ga dragaju ga uz ogradu vrta, on ih pozna , veselo maše repićem .... . on je glavni . Psi su zakon.

VE
verica2
12:08 24.11.2015.

Žalosno je da se, uz ogroman broj beskućnika po svim našim gradovima, ovakav publicitet daje udomljavanju životinja. Strašnoi!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije