Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Briga za životinje

Žarkovici ni bura ne može ništa, štite ju ljubav i suosjećanje

Azil za pse Žarkovica
Foto: Društvo za zaštitu životinja Dubrovnik
1/11
09.01.2017.
u 16:17

Volonteri su pristizali sa hranom i toplim dekama za pse, a u utočište je stigla i kamp-kućica za Sandru Sambrailo

I bura se na Žarkovici pokorila ljubavi i suosjećanju koje su donijeli brojni Dubrovčani pristigli upomoć Sandri Sambrailo i psima o kojima se volonterka brine u utočištu.

Nitko nije došao praznih ruku, donijeli su deke da psima bude toplije, hranu, stizale su i kućice za pse, a oni vještiji s alatom primili su se posla. Trebalo je učvrstiti ograde, popraviti kućice koje su ostale bez krovova, zaštititi kontejnere u kojima spavaju psi i njihova dobra vila Sandra Sambrailo. Čistile su se zdjelice, lomio led, dijelila hrana. A Sandrine oči govorile su sve što riječima nije mogla izreći.

Organizirali su Dubrovčani prikupljanje pomoći u gradu, za one koji nemaju svoj prijevoz, pridružili su im se ljudi iz cijele Hrvatske, ali i izvan nje. Potvrdili su svi oni još jednom da ljubav nema granice. Nakon akcije za prikupljanje novca za radnike u utočištu, pokrenuta je i nova akcija. U samo dva dana na Žarkovicu je stigla kamp-kućica, novo prenoćište za Sandru Sambrailo koja pse ne napušte ni noću. Kaže, oni moraju znati da je netko uz njih, da ih štiti, jer samo tako mogu biti mirni.

Foto: Društvo za zaštitu životinja Dubrovnik

- Ja slavim ovu radnu ekipu i sve vas koji ste donacijama ili nekim drugim angažmanom sudjelovali da kućica stigne na Žarkovicu. I dok ovu hladnu noć uživam u svom toplom kutku, zahvaljujem vam svima. Kućica je topla, ali najviše topline dobila sam od vaše dobrote, ona me grije ovu noć - rekla je Sandra Sambrailo. A kad je s jutrom stigla i plinska boca, skuhala je i prvu kavu u svojoj kućici.

Iz utočišta su u tople domove privremeno sklonjeni oni najmanji i najstariji. Pa su tako Astor i Okica spavali u toplom, a volonteri se nadaju da će im pronaći i dom kako se ne bi vraćali na Žarkovicu. Novac za radnike koji bi se svaki dan brinuli o psima na Žarkovica prikuplja se i dalje, a uplaćuje se na račun Društva za zaštitu životinja Dubrovnik u OTP banci, IBAN HR 8824070001100024932, uz naznaku SOS za Žarkovicu.

<<sandra-sambrailo-ne-mogu-vise-sama-a-zelim-zivot-za-njih

Komentara 2

OS
osica
17:04 09.01.2017.

Bravo za ove humanitarce Dubrovnika i s sve one kojio su na bilo koji način pomogli. Tnate onu staru "Tko ne voli životinje ne voli ni ljude", zato se ne čudite "propaloj vlasti". Ima nade za vas gospari, građani prelijepogg Dubrovnika , pokažite to svima. Uvijek ste bili IN i ostanite tako, dobrim pošteni, vrijedni, svijetski. "Vlast se mijenja vi ostajete " Psi su zakon.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije