Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Heroj iz osijeka

Zaplivao hladnom Dravom i spasio macu River

River
Foto: Privatni album
1/9
08.10.2015.
u 16:02

Hrvoje Malbaša spašavao je životinje i u Gunji, s njim se družila i kujica Sirija, a najveća mu je želja da River što prije nađe dom

Ni hladna Drava, ni virovi koji upozoravaju na njezinu ćud nisu spriječili Osječanina Hrvoja Malbašu da uđe u vodu i spasi malo mače koje je s otoka pored stupa željezničkog mosta zvalo upomoć.

- Kad sam vidio da se penje na kamen na rubu vode, uplašio sam se da će završiti u njoj i da ga nećemo uspjeti spasiti. Bilo mi je hladno samo onaj tren kad sam ušao, očekivao sam da će biti i hladnije. Valjda zato jer je dugo bilo toplo – kaže Hrvoje, koji je u kratkom roku postao heroj o kojem priča cijeli Osijek, o kojem se piše na društvenim mrežama.

A sve je počelo kad je Sonja Domić na Facebooku pročitala da je radnik iz obližnje tvrtke vidio mače u Dravi.

Bačeni s mosta

- Čovjek kojeg sam nazvala rekao mi je da je mačiće netko bacio s mosta i da su se tri utopila. Ovo je uspjelo doći do stupa koji je 10-ak metara od obale – priča Sonja. Pokušavali su pronaći čamac, osigurali su i tetu čuvalicu, samo je još trebalo spasiti životinju.

- Hrvoje i ja smo odmah krenuli, dočekao nas je radnik koji je spasio jedno mače nakon što isplivalo na obalu. Kad smo se spustili bliže do vode, maca na otoku nas je vidjela i izgledalo je kao da se sprema ući u vodu da dođe do nas. Nisam bila sretna što je Hrvoje odlučio ići po nju, ali nismo mogli čekati čamac – prisjeća se S. Domić. Nakon malo frktanja na svog spasioca, maca se smirila dok ju je Hrvoje držao jednom rukom iznad vode, a drugom plivao nazad.

Oporavlja se

Mala maca ima oko dva mjeseca, dobila je ime River i oporavlja se u domu Mirte Salopek Kotromanović.

- Maca je dobro i pravo je čudo kako je uspjela preživjeti. Imala je nevjerojatnu sreću. Vjerojatno joj je Drava malo pomogla pa je baš odnijela na sigurnu stranu, do otoka s kojeg ju je Hrvoje spasio. Malo šepa, zato je važno da miruje. Na trbuhu imam mali hematom, vjerojatno od udarca u vodu – kaže teta čuvalica. I ona, kao i Sonja Domić, misli da je Hrvoje puno riskirao kad je odlučio plivati do mace, no on sam reći će da to nije ništa. Iskusan je ronioc i znao je što ga čeka. Bio je i u Gunji, a i kujica Sirija družila se s njim. Hrvoje, jednom rječju čovjek, kaže kako bi bio najsretniji da maca što prije pronađe svoj dom.

River je trenutno na skrbi osječke Udruge za dobrobit i zaštitu mačaka i pasa Devet života, možete im pomoći pozivom na donacijski telefon 060/989898 ili uplatom na račun HR3923400091110475218. O svemu što rade možete pročitati i na njihovoj FB stranici.

Komentara 3

RA
rabo
16:25 08.10.2015.

Bravo dobri covece! Tako sam se ja pre vdve godine vratolomno peo po krovu da spasem macu koja se nekako zaglavila u oluku. Vec je bila dehidrirala posto je bilo leto i vrelo na krovu. Uspeo sam.

BI
Bog i Hrvati
17:02 08.10.2015.

Bravo!

ME
Merlin
17:47 08.10.2015.

svaka čast stari, divan si čovjek i svakome bi bila čast poznavati takve, imati ih za prijatelja. i tebi, RABO, dolje što pišeš, skidam kapu. bravo, dečki, to su pravi muškarci :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije