Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hotel za pse

Vašem ljubimcu ponesite igračke i zdjelice, bit će mu ugodnije

Psi u hotelu
Foto: Pixsell
1/5
22.07.2014.
u 18:43

Trebalo bi ga prethodno odvesti u posjetu, promatrajte hoće li veselo prići nekome od osoblja

Biti odgovoran vlasnik životinje znači shvaćati da uz sretne zajedničke trenutke ponekad dolaze i problemi. Neki od njih javljaju se i kad planirate godišnji odmor, koji bi trebao biti sve samo ne opterećen problemima. No, što kad svog psa ne možete povesti sa sobom a nema ga tko pričuvati? Osigurali ste smještaj u hotelu, no još uvijek niste sigurni kako će to vaš pas prihvatiti. Na jedno od pitanja odgovara dr. sc. Irena Petak, dipl. inženjer biologije, savjetnica za ponašanje ljubimaca.

P: Spremamo se na ljetovanje i ne možemo voditi psa sa sobom. Nemamo ga kome ostaviti, nikad nije bio odvojen od nas, ima četiri godine. Rezervirali smo već mjesto u hotelu u kojem će živjeti kao kod kuće, neće biti u boksu. Inače se dobro slaže sa drugim psima i mislim da ne bi trebalo biti problema. Trebamo li ga ipak odvesti na neko privikavanje, da se upozna barem s osobljem i prostorom? - pita Valentina iz Zagreba.

O: Uslugu čuvanja pasa nude ljudi koji imaju više ili manje iskustva sa psima i zato treba biti dosta oprezan. Općenito, za pse je bolje da nisu smješteni u boksove. Međutim, premda može zvučati veoma idilično kako će vaš pas biti zajedno s drugim psima, uvijek je potrebno biti oprezan jer se i dobroćudni psi ne slažu uvijek. U tim situacijama presudna je stručnost osoba koje čuvaju pse, zato što će njihovo ponašanje i način kako pristupe problemu odrediti da li će vašem psu biti ugodno ili će biti traumatiziran s iskustvom i imati novi problem u ponašanju kada dođete po njega.

Konačno, utjecaj može imati i veličina pasa koji borave zajedno jer veliki pas, ako nema iskustva s manjim pasminama, može ozlijediti puno manjeg od sebe bez loše namjere. Nadalje, psu će biti ugodnije ako donesete neke njegove stvari, kao što su krevet, igračke i zdjelice za hranu i vodu te ako ostavite njegovu hranu kako ne bi imao promjene u prehrani.

Zbog toga bi obavezno trebalo prethodno odvesti psa par puta u posjetu te vidjeti da li će drugi ili treći puta ići u hotel veselo i bez suzdržavanja. Također, treba promotriti da li će radosno prići nekome od osoblja (mašući repom i bez ustručavanja) ili će pokazivati znakove nevoljkosti (pogledavanje u stranu, zijevanje, intenzivno oblizivanje), spustiti glavu i rep.

Možda bi bilo dobro da voditelji hotela pozovu i vlasnike ostalih pasa koji će u tom razdoblju biti na čuvanju, kako bi se i psi međusobno upoznali. Na taj način uočit ćete ako postoje neki veći problemi. Manje trzavice između pasa moguće je izbjeći stručnim postupcima od strane voditelja hotela.

https://www.vecernji.hr/kucni-ljubimci/uz-osiguranu-njegu-maci-ce-biti-bolje-da-ostane-kod-kuce-950431

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije