Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udomljeno 45 životinja

Uzgajivači omogućili činčilama bezbrižan život bez straha od deranja krzna

činčile
Foto: Prijatelji životinja
1/5
25.04.2017.
u 21:43

Nekada osuđene na smrt radi krzna, spašene činčile provest će ostatak svojih života s brižnim udomiteljima u Zagrebu, Splitu, Rijeci i drugim gradovima", izvijestili su iz Prijatelja životinja.

Udruga Prijatelji životinja u suradnji s Udrugom Mrvica spasila je 45 činčila. 

"Nakon što je 1. siječnja u Hrvatskoj stupila na snagu odredba o zabrani uzgoja životinja u svrhu proizvodnje krzna, bivši uzgajivači činčila odazvali su se apelu Prijatelja životinja, pokazali samilost prema preostalim životinjama i ustupili ih na udomljavanje. Nekada osuđene na smrt radi krzna, spašene činčile provest će ostatak svojih života s brižnim udomiteljima u Zagrebu, Splitu, Rijeci i drugim gradovima", izvijestili su iz Prijatelja životinja. 

- Zabrana uzgoja životinja radi krzna izazvala je oduševljenje javnosti koja je čekala na to dugih deset godina prijelaznog razdoblja. Time se spašava golem broj životinja od patnje uzgoja i gušenja plinom, lomljenja vratova ili elektrokucije. Lijepo je što su nekadašnji uzgajivači odlučili omogućiti činčilama bezbrižan život bez straha od deranja krzna - kazao je predsjednik Prijatelja životinja Luka Oman. 

>>Sharon Osbourne piše ministru Romiću: Zaštitite činčile od strahovite okrutnosti!

>>Ne želimo da činčile uzgajaju zbog krzna i da pse ubijaju u skloništima

Ključne riječi

Komentara 2

VE
Verity6
22:10 25.04.2017.

Bravo! Sjećam se peticije koju sam i sama potpisala i koja je nakon ne znam koliko godina odgađanja radi interesa kapitala i zarade, napokon ugledala svjetlo dana u vidu ovog zakona. Naravno, ponovno se pokušalo odgoditi primjenu zaštite činčila i stornirati Zakon, kako bi određeni interesenti mogli i dalje puniti džepove. Velika pohvala ljudima koji su prijatelji životinja i koji zapravo i poduzimaju konkretne korake po pitanju zaštite životinja. Bez njih i na pukoj riječi, stvari bi ostale samo slovo na papiru.

IC
ice12
02:43 26.04.2017.

Ne kupujte krzno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije