Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na izmaku snage

U udruzi Šapa u srcu othranjuju 14 štenadi i 7 mačića

Ogulin
Foto: Privatni album
1/7
01.07.2015.
u 21:52

Osam psića pronađeno je još s pupčanom vrpcom, a Anica Pribanić hrani ih na dudicu svaka tri sata

U samo četiri dana u kuću Anice Pribanić, predsjednice Udruge za zaštitu životinja Šapa u srcu iz Ogulina, stiglo je 14 napuštenih štenadi.

I svi odreda ne znaju sami jesti, treba ih grijati, masirati nakon obroka. Šest njih u dobi od tjedan dana usred noći pronađeno je na zagrebačkom Jankomiru, a brzom akcijom Petre Puvače iz udruge Sedma od Devet stigli su u topli dom.

Odbacuju sterilizaciju

- Samo što sam se malo uhodala, hranim ih svaka tri sata, osam bebica pronađeno je na putu u blizini šume.Ugledala ih je gospođa koja se tu šetala sa svojim psom. Tek okoćeni, imali su još i pupčanu vrpcu – kaže Anica Pribanić. I po ne znam koji put postavlja pitanje onima koji su ove jadne životinjice izbacili – kako možete.Da ih nisu pronašli, ugibali bi u strašnim mukama, gladni i žedni. I nikad joj neće biti jasno, kao ni brojnim volonterima koji upozoravaju na iste probleme, kako je prirodnije i humanije baciti živo biće kao smeće, umjesto da se kujica sterilizira.

- Dat ću sve od sebe, ali teško je bilo što prognozirati, odvojeni su od mame kad im najviše treba. Pomaže mi prijateljica čija je kujica preuzela ulogu mame za štenad iz Zagreba. Iako nema mlijeka, brine se o svemu ostalom – kaže ogulinska volonterka, koja trenutno skrbi i o 7 malenih mačića, pa ima ukupno 21 "dudaša". I to nije sve, njezinim dvorištem trči više od 50 pasa i 30 mačaka. Sve su to napušteni i neželjeni kućni ljubimci, koji su ostavljeni da se sami snađu.

Pisala gradonačelniku

No, problema je sve više, o čemu je Anica Pribanić pisala i gradonačelniku Ogulina.

- Pitam se na što bi ličio ovaj grad da nema jedneAnice i udruge Šapa u srcu? Po čemu mislite da je vaš život vredniji od nekog drugog? Zar je bilo koje živo biće zaslužilo da ga se ovako tretira? Čestitam svima odreda, jer ste postigli da više nikome ne mogu pomoći – napisala je između ostalog te dodala kako je do sada zbrinula 86 pasa s ogulinskog područja. I sve uz pomoć drugih volontera i aktivista za zaštitu životinja.

Pomoć joj je potrebna i ovaj put, mlijeko i hrana za malene psiće i mačiće, hrana za odrasle životinje, ručnici, plahte, deke, svega nedostaje. Pomoći možete i uplatom na račun udruge, IBAN - HR6724020061100675185, što im sve treba možete saznati i na 097/64-33-271, a možete im i pisati na udrugasapausrcu@gmail.com.

Komentara 1

PD
Pero djetlic
01:48 03.07.2015.

Svaka cast gospodji na velikodusnoj pomoci i zrtvi za hrabre malisane psice i macice. Pomoci cu skromnim sredstvima no nadam se dovoljnima za pomoc tim malenim zivotinjicama. Lijep pozdrav i drzite se gospodjo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije