Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osijek

Udruga Pobjede organizira druženje za udomljene pse i njihove skrbnike

Povratak otpisanih
Foto: Privatni album
1/3
27.05.2016.
u 17:56

Do subote u 22 sata možete poslati priču na njihov natječaj, a nedjeljni Povratak otpisanih počinje u 10 sati u amfiteatru

Već treću godinu osječka Udruga Pobjede organizira Povrataka otpisanih, druženje za udomljene pse i njihove skrbnike.

Cilj ovog druženja na prvom mjestu je promoviranje udomljavanja i prevencija napuštanja životinja. No, sve koji dođu čeka dobra zabava i ukusna veganska hrana. Organizirana je i bogatu tombola, aukcija, igre kamena s ramena, karike na marike, povlačenje konopa, gume. Udruga Pobjede vodi Sklonište za napuštene životinje u Nemetinu, prigradskom naselju Osijeka. Brinu se o 200 napuštenih pasa i jedno su od samo šest skloništa u Hrvatskoj koja ne ubijaju pse nakon 60 dana. Uz veliku podršku građana, ali i grada Osijeka, koji je i pokrovitelj Povratka otpisanih, promiču i provode suživot sa životinjama i neusmrćivanje životinja u skloništima. Rješenje problema napuštenih životinja je u programima prevencije, a popularizacija udomljavanja u tome je neizostavna.

Kao i prethodnih godina, Pobjede su pozvale udomitelje da pošalju priče o ljubavi i životu sa psom koji je nekad bio otpisan. Natječaj su podijelili u dvije kategorije - priče o crnim psima i priče o onima koji nisu crni, ali ponekad 'zamrače' pa im treba tečaj socijalizacije. Pobjednik svake kategorije dobiva nagradu - u prvoj je nagrada izlet, a u drugoj tečaj socijalizacije u školi Prias. Priče moraju stići do subote u 22 sata, a poslati ih možete na mail pobjede@gmail.com ili u inbox na Facebook stranicu Udruge.

Povratak otpisanih je u nedjelju, 29. svibnja, od 10 do 17 sati u amfiteatru na lijevoj obali Drave.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije