Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokupsko cerje

Udomitelji nisu mogli u sklonište, u radno vrijeme vrata zatvorena

Pokupsko Cerje
25.07.2015.
u 02:32

Zvonilo se na vrata, zvalo na telefone, ali u skloništu nikoga nije bilo, psi su bili bez nadzora

Iako su došli s namjerom da iz Skloništa Pokupsko Cerje spase živote barem nekoliko pasa koje nakon 60. dana čeka smrtna injekcija, grupa udomitelja ostala je pred zatvorenom ogradom na ulazu u dvorište. Na zvono nitko nije reagirao, a i na telefonske pozive nisu se javljali.

- Došao sam s prijateljicom jer želi udomiti jednog psa kojeg je vidjela na njihovim stranicama. Službeno je radno vrijeme i želimo ući - rekao nam je Viktor Drago dok je mirno čekao da se netko ipak pojavi. A Dajana Lang svoju namjeru da udomi psa Vitu telefonski je najavila vlasniku skloništa Predragu Barabi dan ranije.

- Rekao mi je da psa ne mogu udomiti, ali sam ipak došla. Mislila sam, možda je problem što ne vjeruje svakome - priča Dajana. Kad je u razgovoru s vlasnikom skloništa rekla da se pas zove kao njezin brat, Baraba joj je odgovori da će se onda morati zadovoljiti bratom. I nakon toga još dodao kako ne može gubiti vrijeme jer mora ići eutanazirati dva psa.

Čekali pa otišli

Svoju ljutnju zbog toga što ne može u sklonište i što su je dočekala zatvorena vrata Meri Mrakovčić nije krila.
- Dugo već želimo imati psa, organizirala sam i čuvanje djeteta da bih mogla doći ovdje, a sad nema nikoga. Ne znam u čemu je problem - pitala se M. Mrakovčić.

I dok se na ulici čekalo da se netko konačno pojavi, sunce je nemilice pržilo. Suhih usta i znojnih čela, tražio se hlad u sjeni betonskog zida. Lavež pasa nije se čuo, kao da nikoga nema unutra. Prošlo je nešto više od pola sata, nakon još jednog pokušaja odlučeno je - kreće se put Zagreba.

- Da se ovdje radi o poštenoj situaciji, vrata ne bi bila zatvorena. U radno vrijeme vrata moraju biti otvorena, ipak se ovdje troši novac poreznih obveznika na, ako se ne varam, zbrinjavanje životinja. A mi smo ovdje upravo zbog toga - istaknuo je Viktor Drago.

Mirni prosvjed

Nije ovo prvi puta da udomitelji dođu na zatvorena vrata, da im se nitko ne javlja na telefon, potvrdila nam je i Željka Štor iz velikogoričke Udruge za zaštitu životinja 60+. I baš zbog svega toga, a prvenstveno zbog odbijanja udomitelja koji žele spasiti živote pasa, u subotu 25. srpnja u Velikoj Gorici organiziraju mirni prosvjed u sjećanje na sve ubijene pse u Pokupskom Cerju i prosvjed protiv eutanazije zdravih pasa.

- Ovaj prosvjed posvećujemo svim njuškicama koje nismo uspjeli spasiti, i to je minimum koliko smo im dužni. Mii smo njihov glas! Ne dajte svoj novac za eutanaziju - napisali su u svom pozivu koji se širi društvenim mrežama. Prosvjed će se održati u Parku dr. Franje Tuđmana u 20 sati.

<<https://www.vecernji.hr/kucni-ljubimci/tko-i-zasto-krije-podatak-koliko-je-pasa-ubijeno-u-sklonistu-pokupsko-cerje-1015702

<<https://www.vecernji.hr/kucni-ljubimci/predrag-baraba-je-radije-ubio-bubija-nego-ga-udomio-1015165

Komentara 12

D4
daria.4
14:33 25.07.2015.

Iz kojeg razloga gops, 'hrabri' Baraba nije rekao ljudima da ima satanak u Ministarstvu? ili je to bio last minute dogovor. Stvarno ne vidim zašto ne da pse udomiteljima, ti psi nisu njegovo vlasništvo.

AM
ana.marinov
10:02 25.07.2015.

gradsko poglavarstvo, ministarstvo, država... sve je to jedno veliko sranj*, a tom Barabi treba ruke i noge polomit pa ga onda za 60 dana udomiti (u Vrapče) ili eutanizirat

KM
kiki_music@hotmail.com
10:39 25.07.2015.

SVI trebate nazvat HTV i medije i policiju...jednostavno memojte odustajati...nek vam policija pozove cuvare tog prokletog logora da vam otvore vrata i udomite SVE pse....naci ce se njima drugi mjestaj o onda SVI lijepo sudsku prijavu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije