Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na listi

U skloništu za životinje u Utinji žive posljednje dane svog života

Utinja
Foto: Privatni album
1/12
29.07.2016.
u 01:07

Napuštene pse spašavaju volonteri, smještaju ih u privremene domove, ali nemaju rješenja za sve i strahuju za one koji se već dugo u skloništu

Napuštenih pasa sve je više, a mjesta u skloništu za pse u Utinji, u kojem se zbrinjavaju životinje s područja grada Karlovca, sve je manje.

Volonteri koji pomažu u njihovom udomljavanju strahuju za sve one koji su već dulje vrijeme u skloništu, sve one koji su prošli rok od 60 dana. Nekima su uspjeli pronaći privremene domove i tako im spasiti život, no nemaju rješenja za sve pse.

- Puno je pasa koji su na listi prekobrojnih. I oni će prvi stradati kad u skloništu više ne bude mjesta za nove pse. Mi ih ne možemo sami spasiti, nemamo ni smještaj ni novac da zbrinemo one koji žive posljednje dane svog života - kažu karlovački volonteri. Za sve informacije o udomljavanju možete se javiti voditelju skloništa Miri Brozoviću, tel. 098/18-96-999, ili na broj 095/86-01-860, a sklonište je otvoreno radnim danom i subotom od 11 do 13, a nedjeljom od 9 do 11 sati. Uz dogovor psa se može preuzeti i Veterinarskoj ambulanti Dubovac u Karlovcu.

Foto: Robert Demo

Mužjak, ima oko dvije godine, vrlo umiljat. Nakon slikanja jedva se odvojio od volonterke i vratio u boks. Volonterke se nadaju pravom pozivu i dolasku udomitelja koji će ga spasiti. Evidencijski broj 3846.

Foto: Robert Demo

Mužjak srednjeg rasta, ima samo sedam mjeseci i odrasta u bokus. Mirno je promatrao volontere i samo gurnuo njuškicu kroz rešetke. Broj čipa 19106000091338.

Foto: Robert Demo

Ženkica, ima oko četiri godine, srednjeg je rasta. Uvijek mirna i povučena, odbrojava svoje zadnje dane u skloništu. Ima li netko za nju? Broj evidencije 3894.

Foto: Robert Demo

Mlada ženkica, nema više o godinu dana. Nestrpljivo korača po boksu i želi napokon u šetnju sa svojim ljudima. Evidencijski broj 3873.

Foto: Robert Demo

Kratkodlaki njemački lovni terijer, ima oko dvije godine. Predugi boravak u skloništu nije ga slomio, zadržao je svoju terijersku veselu narav, još ima energije dok nestrpljivo čeka duge šetnje i istrčavanja. Evidencijski broj 3837.

Foto: Robert Demo

Mužjak oko jedne godine. Živi posljednje dane, a nitko nikada nije pitao za njega, niti jedan poziv za njegovo udomljavanje.Evidencijski broj 3884.

Foto: Robert Demo

Među napuštenima je i ženka pasmine hrvatski ovčar, ali joj ni to nije pomoglo da pronađe svoj dom. Ima li koji ljubitelj pasmine kojem ne trebaju papiri da bi je volio? Evidencijski broj 3883.

Foto: Robert Demo

Mirna ženkica u dobi od četiri godine za koju nitko nije pitao. Možda zato što je crna? Nikoga nije privukla ni njezina simpatična bijela njuškica. Evidencijski broj 3859.

Foto: Robert Demo

Ženka srednjeg rasta pronađena je ispred jedne zgrade u Karlovcu. Smetala je stanovnicima pa je završila u skloništu. Treba joj malo vremena da stekne povjerenje, iako je počela prilaziti ljudima i željna je pažnje.

Foto: Robert Demo

Ženka u tipu kratkodlakog škotskog ovčara, srednjeg rasta. Strpljivo čeka svoje ljude. Evidencijski broj 3958.

Foto: Robert Demo

Dva mlada brata u tipu terijera, živahne mazilice, umiljati i puni energije. Malog su rasta, od milja ih zovu Dodići - Dodo I i Dodo II (dolje). Za njih je najbolje poslati u sklonište fotografiju da ne dođe do zabune.

Foto: Robert Demo

Mlada ženka, ima oko godinu i pol, u tipu terijera. Srednjeg je rasta, dobre naravi, staložena i voli se maziti.

Foto: Robert Demo

Mladi mužjak u tipu terijera, veliki je veseljak i vrlo je aktivan. Manjeg je rasta.

Foto: Robert Demo

Mužjak koji ima oko godinu dana, većeg je rasta, umiljat i drag. Ostavili su ga u skloništu njegovi vlasnici pa je u šoku i ne razumije zašto je tu.

Kad odaberete psa, voditelju skloništa trebate reći evidencijski broj ili broj čipa. Ako nisu navedeni, najbolje je poslati sliku psa kojeg želite udomiti. Za pomoć se možete javiti i volonterima na njihovu Facebook stranicu Sklonište za pse Utinja - volonteri.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije