Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trovanje u vinkovcima

U nedjeljno jutro, dok je grad još spavao, Šarov i Žućo su otrovani

Otrovani psi
Foto: Privatni album
1/4
15.03.2017.
u 22:02

Dijelili su svaki obrok, u dvorištu na periferiji grada nisu nikom smetali, samo njemu koji je već dulje vrijeme govorio da ih se treba riješiti

Šarov i Žućo dijelili su dvorište na periferiji Vinkovaca, nisu bili ni gladni ni žedni. Sve do nedjeljnog jutra kad je jedan Vinkovčanin odlučio da će im presuditi.

Svi upućeni u priču kažu da je već dulje vrijeme najavljivao kako ih se treba riješiti, iako su bili u prostoru koji je u vlasništvu Hrvatskih željeznica. U prostoru u kojem nikom nisu smetali.

- Šarov je tu nekoliko godina, a on sam sigurno ima već 10-ak godina. Žućo mu se pridružio prije par mjeseci. Sprijateljili su se i dijelili svaki obrok. Jedan čovjek ih je redovito hranio i tamo na periferiji nikome nisu smetali. U blizini su samo objekti HŽ-a i pruga. Imali su hranu i zaklon. Ali tom nečovjeku su smetali jer su tamo i jer su živi - kaže volonterka vinkovačke udruge za zaštitu životinja Rocco, udruge kojoj je u rano jutro dojavljeno da je uz ogradu dvorišta pronađeno mljeveno meso natopljeno otrovom. Kad su stigli, na mjestu događaja već je bila policija, a ubrzo nakon toga pse su odveli djelatnici veterinarske ambulatne Tip-Tip.

Rozi od otrova

- Psi su bili izvan sebe od straha. Njuškice su im bile roze od otrova, pojeli su meso s otrovom za štakore - priča volonterka. Osim prijave da su psi otrovani, policija je dobila i ime počinitelja. Na naš upit što je utvrđeno očevidom, je li uzorak mesa izuzet za analizu i hoće li podnijeti kaznenu prijavu protiv počinitelja, iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske odgovaraju da su policijski službenici nadležne policijske postaje 12. ožujka intervenirali na dojavu građana da na Slaviji u Vinkovcima netko truje pse.

- Utvrđeno je da se u Ulici N.Š.Zrinskog bb s vanjske strane zaštitne ograde objekta u vlasništvu HŽ Infrastrukture d.o.o., nalazi plastična posuda u kojoj je mljeveno meso žarko crvene boje, a u ograđenom prostoru bila su dva psa. Obaviješten je djelatnik Veterinarske ambulante „Tip-tip“, koji je bio na mjestu događaja, zajedno s predstavnicima Udruge prijatelja životinja Rocco iz Vinkovaca. Tijekom policijskog očevida izuzeto je mljeveno meso. Psi su zbrinuti od strane Veterinarske ambulante „Tip-tip“, živi su, što je potvrdila i veterinarska tehničarka. Kriminalističko istraživanje je u tijeku, a sukladno utvrđenom po njegovom završetku policijski službenici će izvijestiti nadležne državne institucije - stoji u odgovoru PU.

Foto: Robert Demo

Psi pod nadzorom

Iz veterinarske ambulante potvrđuju da su psi zbrinuti, da su bili uplašeni te da su na dlaci oko njuške i po tijelu imali crvenu boju od otrovnog mamca za trovanje glodavaca.

- Pregledani su u veterinarskoj ambulanti i nisu imali znakove trovanja jer je bilo prekratko vrijeme proteklo od konzumacije otrova. Adekvatno su liječeni i do daljnjega su na promatranju i svakodnevnom liječenju protiv antikoagulantnog otrova. Idućeg dana, 13. ožujka, utvrđeno je da u njihovoj stolici ima tragova otrova, što znači da su pojeli otrovni pripravak. Smješteni su u sklonište za životinje, gdje su pod posebnom pažnjom i provodi se svakodnevno liječenje. Nadamo se da ćemo uspjeti spriječiti opću anemiju sa smrtnim ishodom - kaže Ilija Stević, dr. vet. med., vlasnik ambulante i skloništa Tip-Tip. Dodaje i da će se psi moći udomiti nakon 20 dana od dolaska u sklonište.

Hoće li preživjeti još uvijek je neizvjesno. No, jasno je već sada da im povratka u staro dvorište nema. Zato im volonteri traže domove. A u međuvremenu su i sami podnijeli kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu. Hoće li institucije kojima je to posao konačno zaustaviti nasilje nad životinjama?

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar arhaika
arhaika
21:35 15.03.2017.

kako moze netko takvo sto uciniti? neki ljudi su zbilja zli.

DU
Deleted user
22:26 15.03.2017.

Onaj koji tako lako ubaci otrov životinjama ne bi imao nikakav problem s ubijanjem čovjeka.

Avatar annex
annex
23:00 15.03.2017.

Pa ništa ako ga znate, pratite mu prehrambene navike, pa usipajte nešto istom mjerom u obrok koji baš voli. Nek se svi nja naždere i kr epa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije