Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slatina

Traži se počinitelj koji je vatrenim oružjem ubio Rexa i ranio Astru, HGSS-ove pse spasitelje

HGSS psi
Foto: HGSS Orahovica
1/2
10.12.2015.
u 09:01

Budući da je riječ o psima koji su od iznimne važnosti za spašavanje, HGSS je pokrenuo akciju u 23.05 sati koja se usredotočila na područje oko sela Sladojevci nedaleko od Slatine

Nakon jučerašnje dojave člana HGSS Stanice Orahovice da mu je netko tijekom popodneva ušao u dvorište te pustio dva psa, nestanak je prijavljen nadležnim službama. Jedna od njih je i mlada njemačka ovčarka Astra, prije nekoliko mjeseci se počela obučavati za rad u potragama HGSS-a i namjera vlasnika je bila da ju nauči plemenitim vještinama traganja za nestalim osobama.

Budući da je riječ o psima koji su od iznimne važnosti za spašavanje, HGSS je pokrenuo akciju u 23.05 sati koja se usredotočila na područje oko sela Sladojevci nedaleko od Slatine.

Po dolasku na teren i uz konzultacije s mještanima sela, te prateći tragove na tlu, nakon sat vremena u jarku pored makadamske ceste u Sladojevcima, pronađena je kujica Astra, teško ranjena i nepokretna. Brzom intervencijom, uz utopljavanje i okrepu, transportirana je u dežurstvo Veterinarske stanice u Slatini gdje je dežurni veterinar utvrdio da joj unatoč višestrukim ranama od vatrenog oružja, na sreću, stanje nije po život kritično. Ozlijeđeni pas je odvezen u dom vlasnika gdje je zbrinut.

Nažalost, nedaleko od ozlijeđene Astre, u jarku 50-ak metara dalje, pronađeno je i tijelo Rexa. Njemu se, nažalost, više nije moglo pomoći. Rane od vatrenog oružja za njega su bile kobne.

Činjenično stanje dojavljeno je nadležnim službama koje nastavljaju daljnju istragu ovog tužnog događaja.

U akciji koja je završila u 2.30 sudjelovala su tri člana HGSS stanice Orahovica.

>> Hrabri spasitelji i potražni psi svladali tridesetmetarsku liticu

Komentara 28

BA
balic
09:34 10.12.2015.

Koji monstrum moze ovo napraviti.Trazite ga i sudit mu.

Avatar unfeeling
unfeeling
09:51 10.12.2015.

Locirati, uhititi i drastično kazniti te za vijeke oduzeti oružje.

LU
luftbrenzer
09:43 10.12.2015.

Vjerojatno se radi o (krivo)lovcima, koji su poznati po tome da si dopuštaju kršenja svih pravila i zakonskih normi, koji ne prežu pucati i u naseljenim mjestima. Nerijetko se desi da ubiju psa u dvorištu ili u neposrednoj blizini kuće. Inače, nasilno ponašanje lovaca nije rijetka pojava, zbog čega pa često (pod utjecajem alkohola), i sami bivaju žrtvama svoje nekontrolirane pucnjave. Općenito, trebalo bi više raditi na kontroli oružja, kao i na provjeri zdravstvene sposobnosti onih koji oružje posjeduju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije