Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
apel volontera

Sterilizirajte svoje pse, odbačena štenad imaju malo šanse da prežive

Azil Čakovec
Foto: Privatni album
1/6
29.07.2014.
u 19:52

Ljeto je, vrijeme godišnjih odmora, a ostavljenih životinja svaki dan sve je više

I kad znaju da nemaju mjesta, volonteri udruge Prijatelji Čakovec neće okrenuti glavu i pomoći će svakoj životinji. Gotovo svakog dana stigne im barem jedno bolesno i napušteno štene, dolaze i strganih nogu, puni buha. Ljeto je, vrijeme godišnjih odmora, već poznata priča.

Najveći problem je što tako mali psi u azilu imaju još manje šanse da će preživjeti. Drže ih u svojim kućama, svakodnevno voze na terapije i plaču za onima koji ne prežive. Ne stignu se, kažu, ni oprostiti jer puno je bolesnih koji čekaju pomoć.

Donose ih u kutijama

- Prošli tjedan troje ljudi došlo je s kutijama, a u svakoj je bilo sedam štenadi. Njihove "kuce" su se se oštenile pa su ih donijeli nama – kaže Aleksandra Hampamer, predsjednica Udruge. I sama u svojoj kući ima nekoliko bokseva u kojima su bolesne životinje. Toliko su loše da joj se srce para, ali ne stigne ni misliti o tome jer se bori za njihove živote. Ponekad zaboravi i da nije jela, a spava svega nekoliko sati dnevno.

- Postali smo servis za neodgovorne građane, a s druge strane stalno nas se optužuju da zarađujemo na psima i da im uzimamo njihova prava jer ih steriliziramo. Normalnije im je baciti štenad u jarak pa kako im bude – kaže A. Hampamer.

Kavezi, serum, dezinficijensi

Poziva stoga još jednom vlasnike da steriliziraju svoje pse, a sve koji mogu da im pomognu kako bi se izborili za živote bolesnih životinja. Volontera je premalo, a premalo je i privremenih udomitelja koji su spremni primiti psiće u svoj dom dok se ne oporave. Trebaju im i kavezi kako bi razdvojili štenad, serum canglob, dezinficijensi, novinski papir. Trebat će platiti i veterinarske troškove pa je dobrodošla svaka financijska pomoć. Dodatne informacije možete dobiti na telefonu 091/8988004.

<<https://www.vecernji.hr/kucni-ljubimci/u-dva-tjedna-volonteri-pulske-udruge-snoopy-zbrinuli-27-stenadi-950155

<<https://www.vecernji.hr/kucni-ljubimci/baby-i-baboo-porucuju-ne-napustajte-macice-sami-ne-mogu-prezivjeti-949499

Komentara 1

SM
smoking
11:24 30.07.2014.

Ljudi, pokazimo malo vise ljudskosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije