Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaštita životinja na hrvatski način

Štenad spremili u vreću za krumpir, bacili ih u jarak i ostavili da se utope

Bačeni štenci
Foto: Privatni album
1/6
18.10.2016.
u 16:59

Brigu o psićima preuzela je volonterka udruge Spas Varaždin, hrani ih na bočicu, a nedostaje im mlijeka u prahu

Imali su samo desetak dana kad su otrgnuti od majke i u vreći za krumpir bačeni u jarak pored puta. Kiša je lijevala, oko njih bilo je sve više vode.

U zadnji tren ugledao ih je čovjek. Da je tim putem prošao možda i pola sata kasnije, tko zna bi li im više stigao pomoći. Možda bi njihova sudbina ipak bila onakva kakvu im je odredila osoba koja ih se ovako bezdušno riješila.

Brza akcija

– Želimo se zahvaliti Stjepanu na dojavi te Nini i njezinu prijatelju, koji su odmah po našem pozivu izašli na teren. Izvukli su štence iz jame u kojoj bi se uskoro utopili, bili su potpuno mokri i promrzli – kažu volonteri varaždinske Udruge Spas. Osušili su ih i utoplili, a onda je počela bitka za živote.

Malena bića odbijala su hranu, a sve što su im mogli ponuditi bilo je mlijeko iz bočice, jer mame koja ih je do tada hranila nije bilo. Pozvali su volonteri ponovno upomoć, trebala im je kujica koja ima mlade. Da prigrli i ovu siročad, da ih nahrani, zagrije toplinom svoga tijela. I dok su se nadali da će im se netko javiti, štenci su ipak počeli jesti.

Prihvatili hranu

– Prigrlila ih je naša volonterka Nela Kezelj, koja ih na bočicu hrani svaka tri sata i brine se za njih umjesto mame. Za sada su dobro – kažu nam volonteri. Da bi ih prehranili, trebaju mlijeko u prahu za štence, a za njih im nedostaju i podlošci. Varaždinskom azilu trebaju deke za zimu, drva za ogrjev, a pomoći im možete i novčanim donacijama kako bi platili veterinarske troškove za ozlijeđene i ostavljene životinje o kojima se brinu. Nakon malenih pronašli su još jednu izbačenu kujicu s mladima, a uz nju i ozlijeđenog psa koji je ležao uz cestu i nitko ga nije vidio. Novac možete uplatiti na račun HR 8723600001101737026.

A imate li bilo kakve informacije o osobi koja je psiće bacila kao smeće, pronađeni su nedaleko Novog Marofa, ili pak znate tko je imao skotnu kujicu a sada nema štenadi, javite volonterima na 091/44-30-004.

Komentara 1

EB
EBERT
14:10 19.10.2016.

Pitam tu osobu moze li mirno spavati? Toliko necovjecanstva mores traziti. Sramota . nadam se da ti se to vrati na bilo koji nacin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije