Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KARLOVAC

Skinuta točka o koncesiji za sklonište za pse stanici iz Pokupskog Cerja

gradsko vijeće karlovac
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/6
28.09.2016.
u 13:15

Marina Novaković Matanić: Zalažemo se da Karlovac dobile no kill azil za pse u kojemu će psi čekati svoje udomitelje bez straha da će biti eutanazirani

Damir Mandić, predsjednik Gradskog vijeća Karlovca skinuo je s dnevnog reda današnje sjednice Gradskog vijeća točku po kojoj je Grad Karlovac kao najjeftinijeg ponuđača trebao za poslove Skloništa za životinje u Utinji izabrati Veterinarsku stanicu Pokupsko Cerje.

- Čekamo dodatna mišljenja Agencije za tržišno natjecanje i Ministarstva poljoprivrede, Uprave za veterinarstvo kako bismo mogli odlučiti što dalje, a da Grad ne dobije tužbu - pojasnio je Mandić. Svi su vijećnici jednoglasno podržali prijedlog predsjednika Vijeća, a Marina Novaković Matanić, potpredsjednica Gradskog vijeća iz redova SDP-a, kazala je kako do ovog nije niti trebalo doći da se na vrijeme, još u siječnju, počelo razgovarati o ovom problemu. Dodala je i da je ona prije par tjedana tražila da se točka skine s dnevnog reda Vijeća, ali je tada nisu poslušali.

- Potrebno je provesti javnu raspravu o tom problemu, a mi se zalažemo da Karlovac dobile no kill azil za pse u kojemu će psi čekati svoje udomitelje bez straha da će biti eutanazirani. To su važne, javne stvari i nije mi jasno da je gradonačelnik na sastanku za zaštitarima životinja zabranio da oni iznose svoja mišljenja i stavove medijima nakon sastanka. Osim toga, zasmetalo me i što je pročelnica Andrea Vrbanek na sastancima spominjala medijske natpise i kritike na rad tvrtke koja sada brine o skloništu za pse u Utinji, iako, u vrijeme kada su članci pisani, Grad nije poduzeo ništa da nešto napravi, odnosno uvjeravali ste nas da je vaš nadzor pokazao da nepravilnosti u Utinji nema - kazala je M. Novaković Matanić.

Gradonačelnik Damir Jelić kazao je kako mu je žao što se o toj temi njenu nitko prije ovog natječaja nije obratio kako bi se dogovorili, te da su sada došli pred zid.

- U interesu je Grada da pričekamo dodatna pojašnjena nadležnih, i onda ćemo postupiti po zakonu, jer ne želimo sudske tužbu koju bismo mogli izgubiti. Osim toga, ja nikome ništa nisam, niti mogu zabraniti da iznosi u javnost,. Samo sam sugerirao da pričekamo sva dodatna pojašnjenja kako bismo imali cjelovitu sliku o problemu - dodao je Damir Jelić.

>> Sklonište za životinje Pokupsko Cerje više neće zbrinjavati pse iz Velike Gorice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije