Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i to je život

Rodio se u kući u kojoj je bilo i struje i vode, sad nema ni kuću

Čedomir Vojvodić
Foto: Privatni album
1/6
06.05.2016.
u 14:46

U Bršadinu, u blizini Vukovara, 65-godišnji Čedomir Vojvodić živi usred polja sa svojim psima, oni su mu sve

- Rodio sam se u kući u kojoj je bilo i vode i struje, danas nemam ništa. Imam samo svoje životinje bez kojih ne bih mogao - priča nam 65-godišnji Čedomir Vojvodić iz Bršadina. Kako se sve  dogodilo ne zna ni sam, život je jednostavno tako htio.

- Krenulo je nizbdro kad je mama otišla u dom, nedugo nakon toga morao sam se iseliti iz kuće u kojoj smo živjeli. Nisam mogao plaćati. Živim od socijalne pomoći koja je tek nedavno povećana na 800 kuna - kaže gospodin Čedo. Majke više nema, a on već četiri godine stanuje u trošnoj kućici, sa psima i mačkom koje je spasio.

Ostavljali mu pse

- Dok smo živjeli u Županji nisam imao životinje, prije 10 godina spasio sam Žuću, on je najstariji. I tako je krenulo - objašnjava nam. Ljudi su mu ostavljali pse pored kućice, znali su da će im on pomoći. Ništa nije ograđeno pa ih ne pušta da lutaju, ali malo se moraju istrčati. Uz četiri kujice, od kojih su se dvije ovih dana i oštenile, sve drugo su mužjaci, trenutno je u njegovoj kući 21 pas.

Upravo životinje spojile su gospodina Čedomira i Vukovarca Slavka Glavurdića, koji mu pomaže posljednje dvije godine.

- Sreli smo se u gradu, sasvim slučajno, počeli smo razgovor o čovjeku koji je maltretirao svog psa. I tako sam saznao da i on ima pse. Viđao sam ga kako kopa po kontejnerima. Znao sam ga odvesti na kavu, kupovao sam mu hranu za pse, donosio mu ručak - prisjeća se gospodin Slavko. Tek kad je prvi put došao do kućice u kojoj Čedomir živi, vidio je svu njegovu bijedu.

- Nema se čovjek gdje ni oprati. Kuća je zatvorena da psi ne hodaju okolo, ne otvaraju se ni prozori - kaže. Zajedno s volonterima za zaštitu životinja, koji su na Facebook stranici Pomoć životinjama iz Borova naselja objavili poziv upomoć, pokrenuo je akciju prikupljanja hrane, odjeće i ostalih potrepština. Otvorili su i račun na koji se može uplatiti novac, no kako gospodin Čedomir nema ni valjane dokumente, račun je otvoren na ime Slavko Glavurdić u Poštanskoj banci, IBAN HR4623900011070000029, s pozivom na broj 3400994602. Na njegovu adresu, Velebitska 191, 32010 Vukovar, može se slati i ostala pomoć. Gospodin Slavko prevest će je do Čedomira, kojeg možete i nazvati na 097/6781846.

Teško i hoda

Mobitel su mu kupili volonteri, da ga ne moraju tražiti kad dođu po pse. Dvije kujice već su odveli na sterilizaciju, a kad štenci odrastu na sterilizaciju će i njihove mame.

- Rado bih ih udomio, ostavio bih samo neke, svakako i Žuću, bez njega ne mogu - kaže gospodin Čedomir. Dodaje da teško hoda, posljedice igranja nogometa, ali ne može kod doktora jer nema zdravstveno osiguranje. Nije mislio da će ovako živjeti, dodaje, no nada se da će uskoro dobiti i mirovinu. Nekad je radio u računovodstvu, bio je i šef. Želi malo bolje mjesto za život. Struja mu ne treba, samo da ima vode, da se može oprati i nešto skuhati, sebi i psima.

Komentara 1

KA
kajbum
00:16 07.05.2016.

Cedomiri I takvi nisu navikli radi. Samo uniforma. De nadjitemu bar mjesto portira negdje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije