Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na redu je odvjetništvo

Podignuta kaznena prijava protiv Županjca koji je zlostavljao štene

Athos
Foto: Privatni album
1/6
09.12.2016.
u 18:29

Lanac koji je Athosu skinut s vrata bio je sav krvav, a on je danima sjedio u kutu, buljio u prazno, tresao se i nije ni jeo ni pio

- Uzeo sam psa čovjeku koji ga je zlostavljao, vukao ga je po putu na lancu, bacao po podu, preko ograde - tim riječima Županjac Ivan Selimanović opisao je što se dogodilo u Svačićevoj ulici.

- Odveo ga je kod veterinara i nazvao me da pita što da radi. Rekla sam mu da to treba prijaviti policiji. Pas je kod mene, dobio je ime Athos. Nema više od pet mjeseci. Kad je stigao nije htio ni jesti ni piti, sjedio je u uglu sobe i buljio u prazno. Trzao se na svaki pomak, nije reagirao na moje životinje - ispričala nam je Sladjana Stojković, koju je Ivan S. nazvao i molio da mu pomogne. Kaže, pas je bio potpuno slomljena duha, plakao je i tresao se od straha. Lanac koji je skinut s njegova vrata bio je sav krvav. Već sljedećeg dana zajedno su otišli na policiju i prijavili M. O. za zlostavljanje životinja.

Ne zna ništa

- Rekli su nam da će tražiti veterinarski nalaz i da se više ništa ne trebamo brinuti. No, čini mi se da od toga neće biti ništa jer nisu uzeli ni lanac, a nisu me ni zvali kao što su najavili - kaže Sladjana S. i dodaje kako se boji da će sve proći bez ikakve kazne za zlostavljača.

Kako bi doznali što je po prijavi poduzela policija, jesu li obavljeni razgovori i hoće li biti podnijeta kaznena prijava zbog mučenja životinje, poslali smo upite Policijskoj postaji Županja i nadležnom odvjetništvu.

- Policijski službenici PU Vukovarsko-srijemske, Policijske postaje Županja, nakon kriminalističkog istraživanja nadležnom Općinskom državnom odvjetniku u Vukovaru podnijeli su kaznenu prijavu protiv poznatog počinitelja, zbog osnovane sumnje u počinjeno kazneno djelo „Ubijanje ili mučenje životinja“ opisano u članku 205. stavak 1., Kaznenog zakona – stoji u odgovoru Policijske uprave Vukovarsko-srijemske. Iz Općinskog državnog odvjetništva u Vukovaru potvrđuju ove navode.

Provode dokazne radnje

- Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru 1. prosinca zaprimilo je posebno izvješće PP Županja od 25. studenog kao dopunu kaznene prijave Ivana Selimanovića protiv Maria Oliverića zbog kaznenog djela iz čl. 205. st. 1. Kaznenog zakona te je u tijeku provođenje dokaznih radnji – odgovorila nam je Zorica Humaan, općinska državna odvjetnica.

Za to vrijeme Athos se polako oporavlja, opušta i raste.

- Najmlađi je u mojoj kući, ali i najveći. Uskoro idemo na cijepljenje, a onda će biti spreman i za novi dom – kaže nam Sladjana S. Udomljava se samo kao kućni ljubimac i nikad više neće osjetiti lanac oko vrata.

Ključne riječi

Komentara 3

FI
fila123
18:44 09.12.2016.

produkt bolesnoga mozga ,za psihijatra pod hitno.

MI
miso
18:24 10.12.2016.

Važno je da se Hrvate može maltretirati, s kordonima policije ih bacati iz svojih domova. Koje licemjerje? Odvjetništo, jeste li vi normalni? Čovjeka namjerno zlostavljate i bacate na ulice, a štene štitite - to je u redu, a čovjeka ne!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije