Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
humanitarna proslava

Pet shop Šape slavi rođendan i pomaže Udruzi za dobrobit i zaštitu životinja Indigo

Pet shop Šape
Foto: Privatni album
1/3
05.05.2016.
u 21:39

Na proslavi u Stenjevcu možete se slikati sa svojim ljubimcima, prihod je namijenjen za životinje o kojima se brine Indigo

 Koliko pas može biti dobro odgojen, zdrav i poslušan, bez obzira na to kojoj rasi pripada, Zagrepčani mogu provjeriti iz prve ruke (ili prve šape) na proslavi rođendana pet shopa Šape u Stenjevcu.

Sve o socijalizaciji pasa, o tome kako predrasude utječu na razvoj određene pasmine, što radi udruga Indigo u spašavanju pasa (s naglasom na pit bull terijere i stafordske terijere) i s kojim se predrasudama susreću u svome radu, posjetiteljima će prenijeti volonterke Udruge za dobrobit i zaštitu životinja Indigo, a bit će u pratnji svojih četveronožnih štićenika. Tijekom subotnje rođendanske proslave u prostoru pet shopa gosti i njihovi četveronožni prijatelji moći će uživati u poslasticama, darovima i popustima koje su osigurali brojni sponzori, partneri pet shopa, te ujedno kupiti promotivne artikle udruge kako bi podržali njezin rad.

Česte predrasude

- U svome radu često se susrećemo s predrasudama ljudi prema određenim pasminama. Zato ćemo ove godine ugostiti Udrugu za dobrobit i zaštitu životinja Indigo, koja u svom radu vrlo često nailazi na zlostavljane i zanemarene pse. Svojim predanim radom i resocijalizacijom takvih pasa udomljuju pse koji su krasni kućni ljubimci.  Pozivamo zato i sve Zagrepčane da nam se pridruže i svojim dolaskom podrže rad Udruge Indigo koja se brine i o drugim napuštenim životinjama. Kupovina šalice ili majice, ili udomljavanje nekog od njihovih štićenika, sve će to udruzi puno značiti - istaknula je Irena Slunjski, vlasnica pet shopa Šape.

- Veselimo se proslavi našeg trećeg rođendana, koji je i ove godine u znaku podrške zajednici u kojoj djelujemo. Iako smo malen, obiteljski dućan, možemo puno toga učiti sami i kroz edukaciju vlasnika kućnih ljubimaca i kroz našu povezanost s ostalim sudionicima u zajednici. Podržavamo odgovornu brigu o kućnim ljubimcima - opisala je Irena Slunjski.

Cilj i misija

- Udruga za dobrobit i zaštitu životinja Indigo osnovana je 2013. s ciljem i misijom zbrinjavanja napuštenih, zlostavljanih i zanemarenih životinja. Do sada smo udomili preko 650 životinja. a trudimo se što više educirati stare i nove vlasnike o aktivnom i odgovornom vlasništvu ljubimaca kako bi pokušali smanjiti broj napuštanja životinja. Poseban naglasak dajemo psima u tipa bull, ponajviše zbog ljudskog neznanja o samoj pasmini i svemu što ide uz pasminu. Surađujemo s mnogim trenerima i ambulantama. Na proslavi ćete moći upoznati osnivače i volontere Udruge, saznati više o našem radu te upoznati i neke od naših štićenika. Bit će s nama i gospodin Nenad Novak, trener za rad sa psima, koji će odgovarati na sve upite - istakla je Suzana Svečnjak Romanić, predstavnica udruge Indigo.

Na proslavi rođendana organizirat će se i slikanje sa ljubimcima - cijena fotke je 10 kuna, a sav prihod od slikanja namijenjen je za životinje o kojima se brine Udruga. Proslava traje od 9 do 13 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije