Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na drugačiji način

Pasica kasica za pomoć napuštenim njuškama, udrugama i volonterima koji se o njima brinu

Pasica kasica
Foto: Sanjin Kaštelan
1/5
20.03.2017.
u 18:38

Kreativni pristup rezultat je suradnje s fotografima i ilustratorima, a u budućim akcijama uključit će se i dizajneri, animatori i ulični umjetnici

Akcija za napuštene njuške Pasica kasica pokrenuta je s ciljem da se pomogne psima u skloništima i azilima.

Pozitivnim i kreativnim pristupom, vlastitim sadržajem koji je rezultat suradnje s raznim kreativcima, osim poticanja udomljavanja ova akcija želi podsjetiti da ono što se nama čini najmanje napuštenim psima može značiti najviše. Odnosno, uvijek postoji način kako možemo pomoći.

Na tri lokacije

Tijekom cijele godine Pasica kasica prikuplja donacije, a trenutno ju možete pronaći na tri lokacije u Zagrebu. Pasica kasica kontinuirano pomaže i u traženju privremenih i stalnih domova za pse iz skloništa te umrežavanju udruga i volontera, a trenutno redovito surađuje s pet udruga. U suradnji s partnerima Pasica kasica dio od prodaje svakog AromAntique prirodnog proizvoda za pse i malog modnog dodatka iz najnovije Daspas kolekcije proslijeđuje ravno u šape onih kojima to najviše treba.

Prva kampanja u nizu nastala je za Udrugu Indigo u suradnji s fotografom Sanjinom Kaštelanom i ilustratorima Ivanom Štrukelj (Tratinchica), Tenom Leticom, Ivanom Rubelj (Boubish), Anom Kovačić i Lukom Predragovićem (Maji Studio).

Šapice kojima se trenutno pomaže

Iggy Pop je definitivno najveća zvijezda koju poznajemo. Ovom šarmeru godine ne mogu baš ništa, ali zato usamljenost lako slama njegovo veliko srce. I dalje vjeruje da negdje postoji jednako veliko ljudsko koje će ga voljeti bez roka trajanja.

Bajka je jedno posebno nježno i divno biće (kao iz bajke). Ne vidi dobro očima i ne čuje dobro ušima ali zato besprijekorno vidi i čuje svojim divovskim srcem. Topla je toliko da može poslužiti kao grijalica. Živjeti s njom i uz nju je moćno otprilike kao putovati kroz Svemir.

Fru je dobio ime po Johnu Fruscianteu. Zovemo ga i Plahi, a mogao je lako biti i Milo. Nježan i drag, neodoljiv je za česte zagrljaje. Ako ga pogledate u oči, vidjet ćete u njima cijeli svijet. I priča se da ima  supermoći. Još ne znamo leti li ili ispunjava li želje, ali je sigurno da je superlijep, superpametan i superdrag.  

Aspen je jednostavno savršen. I traži nekoga s kim će lajati na mjesec, nekoga koga će voljeti više od svih loptica, nekoga tko će mu biti najbolji prijatelj na svijetu. Osmijehom oko glave pristat će na svaki poziv na igru, šetnju u šumu ili bilo koju drugu avanturu.

Victoria je bila najsretnije šape i brzo je pronašla svoj dom i svog čovjeka.

Pasica kasica nastavit će započetu suradnju s ilustratorima, a u planu su suradnje s dizajnerima, fotografima, animatorima i uličnim umjetnicima. Trenutno s dizajnericom Anom Tevšić Nauković priprema novu kampanju za pse koji na privremenim smještajima čekaju svoj stalni dom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije