Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlostavljanje

Pas kojeg je vlasnik izgladnjivao oduzet mjesec dana nakon prijave

Pas
Foto: Privatni album
1/5
06.03.2014.
u 16:07

Posavski gonič trenutačno je u Skloništu za nezbrinute životinje i u Suzi se nadaju da će ga uspjeti privremeno zbrinuti

Izgladnjela posavskog goniča u dvorištu obiteljske kuće u Kašinskoj Sopnici slučajno je jedan od susjeda ugledao kad je pas bojažljivo provirio kroz vrata šupe. Daleko nije ni mogao, zaustavio ga je lanac kojim je bio vezan.

- Prve slike psa i dojavu primili smo početkom veljače, a tko zna koliko je to dugo trajalo. Nije bilo sporno da je pas teško pothranjen i da se radi o kaznenom djelu mučenja životinja. Odmah smo podnijeli prijavu državnom odvjetništvu, no mjesec dana nije se dogodilo ništa iako smo tražili žurnost u postupanju - kažu u Savezu udruga za zaštitu životinja Grada Zagreba, Suzi.

Nije propisano

Dodaju da su tražili i da se pas odmah oduzme vlasniku, no on je u istoj šupi proveo još mjesec dana.
– Iako je uskraćivanje hrane i vode kazneno djelo, nitko nije propisao postupak – tko izlazi na teren, po čijem nalogu, ali ni u kojem roku – kažu u Suzi. Kad je situacija hitna, a ovo je bila jedna od takvih, nema vremena za čekanje i prebacivanje odgovornosti, postupak bi trebao biti skraćen.

Foto: Robert Demo

– U slučaju fizičkog zlostavljanja izlazi policija, ali zbog remećenja javnog reda i mira. Na privatni posjed ni policija ne može bez naloga, ali čijeg? Mi ga ne možemo dati, možemo samo prijaviti – ističu u Suzi. I dok su čekali da se nešto dogodi, stižu nove slike na kojima je pas u još težem stanju, ali i vijest da je konačno smješten na sigurno.

Traže smještaj

Iz Županijskog državnog odvjetništva potvrđuju da je protiv vlasnika u tijeku postupak zbog kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja iz čl. 205. Kaznenog zakona.
- Pas je privremeno oduzet vlasniku i sukladno odredbama Zakona o zaštiti životinja, smješten u Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba, gdje mu je pružena veterinarska skrb. Kaznena prijava Saveza udruga za zaštitu životinja Grada Zagreba
ustupljena je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Sesvetama - stoji u priopćenju.
U Suzi dodaju kako je pas starije životne dobi i završetak postupka ne može čekati zatvoren u kavezu, boje se da ga tako neće dočekati. Nadaju da će ga uspjeti privremeno zbrinuti. Sve koji mu mogu pomoći pozivamo da se jave na mail info@suza.hr ili na mail ljubimci@vecernji.net u redakciji Večernjeg lista.

Komentara 2

Avatar dduuhh
dduuhh
20:51 13.03.2014.

ko je taj da tako postupa - kakav li je tek s obitelji - govno jedno

YB
ybro
15:12 07.03.2014.

Vlasnika na lanac i u supu...smrad bezobzirni...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije