Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbacili štenad

Ostavljeni uz poljski put da uginu od gladi

Štenad
Foto: Privatni album
1/11
26.03.2015.
u 21:03

Već mokri od kiše, pokušavali su se ugrijati stiskajući se jedni uz druge

U sklonište za životinje Prijatelji Čakovec stigao je jedan od onih poziva, poziv upomoć – uz poljski put u Vulariji ostavljena je štenad.

Kako je vani padala kiša, volonteri su krenuli bez razmišljanja. Uz rub puta ugledali su devet malih tijela, ležali su već potpuno mokri i promrzli, stiskali su se jedni uz druge pokušavajući se malo ugrijati. Odmah je bilo vidljivo da nisu svi iz istog legla, ali su svi bili slabi i prerano odvojeni od majki. Ostavljeni bez zaklona, na milost i nemilost, bez mogućnosti da se sami pobrinu za hranu, mogli su samo čekati sigurnu smrt od gladi.

- Zapanjuje nas ljudska okrutnost prema životinjama. Iako smo se kroz godine djelovanja skloništa nagledali svakakvih prizora, ovakvi nas uvijek potresu do suza - rekli su volonteri.

I premda je za napuštanje životinja propisana i novčana kazna do 15.000 kuna, teško da će i ovaj put počinitelj biti pronađen. Štenad je smještena na sigurno, četvero ima uznapredovalu šugu, a jedna ženkica vjerojatno će biti slijepa na jedno oko.

Pobrinuli su se volonteri i za njih, kao što se trenutno brinu o 289 pasa u skloništu, i velikih i malih. Za brigu o svima  nedostaje im hrane, starih deka, ručnika, plahti, starih novina. A kako bi mogli osigurati i veterinarsku skrb i cijepljenja, mole sve da im i ovaj put pomognu uplatom donacije na njihov račun HR3323400091116025375, ZEU Prijatelji životinja i prirode Čakovec, uz naznaku donacija za štenad.

Ključne riječi

Komentara 5

L0
luena 01
22:03 26.03.2015.

Osobe poput ovih nisu nista drugo zasluzile,nego da ih se odvede u Saharu i ostavi bez vode i hrane prepustene same sebi....

PE
petnaestica
23:16 26.03.2015.

nakaze u ljudskom obliku su oko nas

PE
petnaestica
23:18 26.03.2015.

ni smeće se ne baca kraj ceste,nazoveš volontere i rješiš problem-pomozimo ovim mališanima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije