Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MJESEC SENIORA

Nakon desetljeća života na cesti Melquiades otkrio i igračke

Deduškec
Foto: Privatni album
1/4
28.11.2014.
u 19:07

Najdraži Deduškec udomljava se samo kao član obitelji, kaže volonterka, a ostale informacije možete dobiti na 098/205-049

Živio je Melquiades, od milja zvani Deduškec, na zagrebačkim ulicama više od jednog desetljeća. A onda se slučajno ulovio u zamku za mačku koja je trebala na kastraciju.

- Bio je u groznom stanju pa sam odlučila da ostane dok ga ne izliječim. Potpuno bez snage, samo je nepokretno ležao i nekontrolirano piškio pod sebe. Nije mogao ni oči otvoriti, mogao je samo malo podići glavu kako bi jeo. Zaredali su odlasci veterinaru i terapije, a sazanali smo i da je sigurno u klubu 10+. S obzirom na godine, a i to da je bio pitom i jako simpatičan, odlučila sam da se na ulicu više neće vratiti – kaže Mirela M., koja je Deduška prihvatila u svoj dom.

Ovako je bolje

Bilo je to još početkom godine, a simpatični mačak sada uživa u svemu što donosi kućni život. Ne pada mu na pamet tražiti da ide van. Obožava spavati na suhom i toplom, punog trbuha.

- Ima dobar apetit, polako i sustavno očisti zdjelicu. Uvijek me dočeka veselim mijau pozdravom, igra se i prede. Prijateljski je raspoložen prema drugim životinjama, ne reagira ni na moju mačku kad ova puše na njega. A sa psom se i mazi – opisuje volonterka novi mačkov život.

Čeka da dođete

Dodaje kako je otkrio drugu mladost - obožava se igrati, a igračke vjerojatno ima prvi put u životu. Iako se fino udebljao, Deduškec ima samo 3,8 kilograma. Udomljava se kao kućni ljubimac i član obitelji, što znači da dvorište, garaže i slična spremišta ne dolaze u obzir. Njegova dobra vila osobno će provjeriti gdje će dragi senior živjeti, a udomitelje poziva da ga dođu i upoznati.

Ostale informacije možete dobiti na 098/205-049.

https://www.vecernji.hr/kucni-ljubimci/strpljivost-i-pristojno-ponasanje-samo-su-neke-od-odlika-starijih-kucnih-ljubimaca-975873

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije