Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ponos Hrvatske

Nakon 12 godina HGSS-ovce napustila vjerna kujica Hosan

26.11.2015.
u 21:58

Naša ponosna kujica je još iste godine proglašena „osobom godine“ a potražni tim HGSS-a Josip Granić i Hosan dobiva priznanje „Ponos Hrvatske“, poručuju iz HGSS-a

U 12. godini života, nakon zavidne karijera i duge i uspješne službe te predivnog druženja uginula je kujica Hosan, potražni pas pasmine border collie koja je sudjelovala u brojnim akcijama Hrvatske gorske službe spašavanja.

 - Iako je u međudržavnoj suradnji dviju gorskih službi spašavanja Hrvatske i Wales-a došla kao predmet bilateralne suradnje i diplomacije, kujica Hosan bila je sve samo ne predmet. Tada, njezin novi vodič u Hrvatskoj, gorski spašavatelj Josip Granić, prima je kao člana obitelji i prijatelja, a to čini i cijela njegova obitelj. Drugačije ne mogu niti znaju. Kujica Hosan brzo zaboravlja stres i traume nagle promjene države, klime, službe, vodiča….. zahvalno nudi Josipu svoju odanost i sve svoje sposobnosti. Usprkos različitom načinu rada i treniranja brzo postaju jedinstven potražni tim. Sudjeluju u brojnim akcijama traganja i spašavanja HGSS-a dijeleći sve svoje znanje i iskustvo što vrlo brzo daje zavidne rezultate. Moramo izdvojiti potragu na području Požega, koju je 11. siječnja, 2007. godine u jutarnjim satima okončala naša kujica pronalaskom trogodišnjeg dječaka, spasivši mu pritom život. U potrazi je sudjelovalo više od 200 tragača (HGSS, policija, vojska, vatrogasci, lovci, mještani…) a cijela Hrvatska je pratila novosti medija. Naša ponosna kujica je još iste godine proglašena „osobom godine“ a potražni tim HGSS-a Josip Granić i Hosan dobiva priznanje „Ponos Hrvatske“, poručuju iz HGSS-a.

>> HGSS spasio psa iz jame kod Imotskog

Ključne riječi

Komentara 3

SA
samoborka
22:43 26.11.2015.

Dragi pesek. Hvala joj na svakom dobrom ucinjenom djelu i laka joj zemlja.

Avatar ankabutorac
ankabutorac
08:03 27.11.2015.

Sad ona trckara u nebu, slatkis mali....nema nista vjernijeg od peseka...zato trebamo malo razmisliti kakvi smo prema zivotinjama....one nas cesto kostaju novaca, ali to sta nase zivotinje nama daju, to je nenaplativo...

MR
MRUDante
07:22 27.11.2015.

Ponos Hrvatske!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije