Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u zadnji tren

Najmanja štenad spašena iz Slavonskog Broda na liječenju u Zagrebu

Štenad Slavonski Brod
Foto: Privatni album
1/8
16.04.2014.
u 18:10

O dvije najugroženije kujice skrb su preuzeli volonteri Udruge Rina, a za oporavak treba im što kvalitetnija hrana

Iz tvorničkog dvorišta u Slavonskom Brodu, u kojem se za živote 20 pasa borila samo jedna osoba, spašena su najmanja i najugroženija štenad.

Privremene domove neki od njih pronašli su i u Zagrebu, no da nije bilo tete Mire, kako je volonteri od milja zovu, sigurno ne bi preživjeli.

Stigli u Zagreb

Dva šteneta na skrb su preuzeli volonteri Udruge Rina.
- Došli su jako mršavi, trbuha napuhnuta od glista i trakavica, puni buha i krpelja, a dlaka im je bila u groznom stanju. Jedno štene, koje smo nazvali Bambi, stiglo je dehidrirano i pothlađeno, teško samo 1,3 kg. Odbijala je hranu, a imala je i proljev. Drugo štene bilo je nešto bolje, manje dehidrirano, teško 1,6 kg - kažu u Udruzi. Dodaju da štenad imaju oko četiri mjeseca, no da su zaostali u rastu.
Čim su stigle u Zagreb, malenim kujicama pomogli su veterinari iz ambulante Kastor i Dar, koji su stigli na poziv izvan radnog vremena. Očišćene su od nametnika, a dobile su i neophodnu terapiju.

Foto: Robert Demo

- Malena Bambi pokazala je napredak, no još se ne mogu davati nikakve prognoze, Još uvijek ne jede, prima infuziju i terapije. Seka je puno bolje, jede i živnula je - ističu volonteri Rine.

Kvalitetna hrana

Kako bi se što prije oporavile, hrane ih kvalitetnijom hranom pa im je svaka pomoć dobrodošla. Možete im donirati puppy konzervice, suhu hranu, a trebaju i nepropusne podloške na kojima kujice obavljaju u nuždu. Za dodatne informacije možete ih nazvati na mobitel 098/169-4446.
I dok su najmanji spašeni, u istom dvorištu ostala su još štenad iz prvog legla te odrasle kujice i jedan mužjak. Oni kao da su znali gdje treba doći, našli su se na mjestu gdje od njih nisu svi odustali. A da bi i njima pronašli domove u kojima će imati hranu svaki dan, volonteri Victusa i teta Mira i dalje trebaju pomoć.

https://www.vecernji.hr/kucni-ljubimci/kujice-zive-posljednje-dane-zivota-na-odlagalistu-otpada-u-slavonskom-brodu-932923

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije