Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlostavljanje životinja

Na parkiralištu ostavili štene slomljenih nogu i odrezana repa

Polomljena Malena
Foto: Privatni album
1/4
01.08.2014.
u 22:19

Prvu noć sklonjena je pod krov, do jutra se nije pomaknula, i mokrila je na mjestu na kojem je sjedila

Malena je još štene, ima samo tri mjeseca, a već je osjetila koliko ljudska ruka, a možda i noga, može biti opasna i koliko čovjek može biti bešćutan. Pronađena je u Zagrebu, na parkiralištu Bauhausa u Jankomiru. Sjedila je nepomično i cvilila od boli.

Kako je već bila noć, zaštitari su je preselili u natkriveni prostor, stavili joj malo slame da ne leži na betonu i dali joj vode. Malena se nije ni pomaknula, i mokrila je tamo gdje je sjedila. Drugo jutro obaviještena je udruga Rina, po Malenu je otišla Mirjana Sović.

Sve sumnjivo

- Zatekla sam je kako sjedi. Pregledala sam joj usta, uši i oči da ne krvari, bojala sam se i da ima unutarnja krvarenja jer sam prvo mislila da ju je auto lupio. Znala sam već da ima prijelom noge, ali ni u ludilu nisam pomislila da su joj obje noge polomljene na više mjesta. Zatim sam shvatila da joj je i repić odrezan i tad mi je sve postalo sumnjivo – kaže M. Sović. Malenu su polako odnijeli do auta, od bola nije više ni glavu mogla držati.

Odveli su je odmah na rtg snimanje, no kako je trpila jake bolove prve snimke nisu bile dobre. Snimanje je ponovljeno nakon terapije protiv bolova. A rtg je pokazao da su obje stražnje noge slomljene, i to na pet mjesta pa ne može ni stati na njih. Apetit joj je dobar, pije i zainteresirana je za okolinu.

Pretučena i odbačena

- Malena će biti operirana i nekoliko dana u stacionaru pod stručnim nadzorom. I da, njezine ozljede nisu od udarca automobila, sumnjamo da je pretučena, polomljene su joj noge i odrezan rep. I takva je izbačena na parkiralište Bauhausa – kaže gospođa Mirjana.

Kujica je pod skrbi udruge Rina, a osim veterinarskih troškova za nju treba i malo kvalitetnija hrana i podlošci jer još uvijek mokri pod sebe. Udruzi je svaka pomoć dobrodošla, a što im treba možete doznati i na njihovoj Facebook stranici Udruga Rina-volonteri, na web stranici udruga-rina.hr ii na mobitel 098/169-4446. A možete im javiti i ako imate kakvu informaciju o počinitelju, odnosno ako prepoznajete kujicu.

>>Iako ranjena, Black Betty prihvatila i odbačeno štene

>>Kujica iskrvarila na cesti, žive mačiće jeli crvi

Ključne riječi

Komentara 17

PS
Privatni sektor
23:17 01.08.2014.

Odvratna zlostavljacka gamad.

L0
luena 01
22:42 01.08.2014.

Sacuvaj boze kakvi su to ljudi , opet ovako sta napraviti to nije normalna osoba...

YB
ybro
00:17 02.08.2014.

Jadno stvorenje...zlostavljačima bilo koje vrste želim da umru u mukama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije