Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opet ista priča

Na Mišinom brdu ostavljena štenad s porukom: Donesi mi jesti i vode

Ostavljena štenad
Foto: Privatni album
1/13
01.07.2016.
u 21:02

Bili su gladni i žedni, a volonteri za njih nemaju smještaj

Na staroj napuštenoj farmi na Mišinom brdu, kako zovu ničiju zemlju između Bijelog Brda i Dalja, ostavljena su i napuštena dva šteneta u dobi od tek nekoliko mjeseci.

Pronašla ih je Osječanka Sonja Domić, koja ponovno nije mogla samo proći pored mjesta užasa. Puno puta spašavala je životinje ostavljene na farmi u smeću, da ugibaju od gladi i žeđi. Jer Mišino brdo okruženo je samo poljima, kuće nigdje na vidiku.

- Uvijek moram tu stati. Nedavno je farma očišćena od smeća, ima i ogradu, no vrlo brzo nakon toga pronašla sam mačiće utopljene u kanti vode. Mislim da su oba šteneta curice. Siva se odmah došla maziti, no crna je uplašena i nepovjerljiva, došla je tek na hranu - priča Sonja D. Tko zna koliko dugo žive tako same, jer bile su jako gladne.

- Dali smo im suhe hrane i konzerve, sve su pojele u trenu - kaže Sonja te dodaje kako si je osoba koja ih je ostavila dala truda. Pa je tako na prepolovljenom plastičnom spremniku napisana i poruka: Donesi mi jesti i vode. Kao da tim putem stalno netko prolazi pa može to vidjeti. Kujice su pune čičaka i smeća, a ispod zapetljane dlake sigurno ima i krpelja.

- Morali smo ih ostaviti jer ih nemamo gdje smjestiti. U stanu imam tri psa i sedam mačaka, a i ostali volonteri imaju kuće i stanove pune napuštenih životinja. Za malene trebamo smještaj, hranu, bilo kakvu pomoć - kaže Sonja. Pomoći možete i novčanom donacijom na račun Udruge 9 života, HR3923400091110475218, poziv na broj 00 i datum. A novi dom za napuštene kujice bio bi najbolje rješenje.

Komentara 2

Avatar ankabutorac
ankabutorac
08:20 04.07.2016.

Al jesmo zatucani Blkanci...Hrvatska je od civilizirane zapadne Europe udaljena ko zemlja od marsa...

Avatar plejer_as
plejer_as
21:38 04.07.2016.

meni ovo sve više izgleda na specijalni rat protiv hrvata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije