Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljudska bešćutnost

Mishku slomili zdjelicu, tukli ga po glavi i ugurali mu žicu u usta

Mishka
Foto: Privatni album
1/8
18.03.2015.
u 21:44

Maleno mače ugurano je kroz prozor, nitko od susjeda ništa nije ni vidio ni čuo, a psi su lajali

Koliko je nevolja potrebno da postaneš čovjek? Na to pitanje Sladjana Stojković iz kontejnerskog naselja u Gunji već danima pokušava pronaći odgovor.

U naselju u kojem žive poplavljeni, oni kojima su uništene kuće, oni koji su spašavali gole živote, netko je pretukao i mučio njezino nedužno mače od pet mjeseci.

- Mishka inače nikada ne izlazi iz kontejnera ali tog dana istrčao je za mnom. Htjela sam ga vratiti unutra, no susjeda mi je rekla da ostavim jer neće nigdje otići – priča S. Stojković. Iako se vratila vrlo brzo, već izdaleka shvatila je da se nešto događa.

- Iz mog kontejnera čuo se lavež pasa, a Rio i Bongo inače nikada ne laju kad ostanu sami. Otvorila sam vrata, istrčali su van, vratili se unutra i stali kraj prozora. Tek tada vidjela sam mačka. Na prvi pogled izgledalo je kao da se pokušao izvući kroz prozor. No, kasnije sam shvatila da ga je netko gurao kroz prozor unutra, slomljena mu je zdjelica, ne može uopće stati na zadnje noge – opisuje Sladjana. Kad ga je izvukla, Mishka je iskašljavao krv. U ustima je imao dugačku žicu, stigla je sigurno i do želuca. Lokalni veterinari predlagali su i eutanaziju.

- Nisam na to pristala, završili smo u Osijeku jer mu je bilo sve lošije. Nakon dva dana pojavila se i oteklina na glavi, veliki hematom, tukli su ga po glavi – kaže zabrinuta vlasnica. Na tom mjestu nastala je velika rana, desna strana glave doslovno mu se raspada. Pomogli su joj osječki volonteri, Mishka je privremeno ostao u Osijeku jer svaki dan mora kod veterinara. Čiste mu ranu, daju lijekove i bore se za njegov život.

- Jako me je strah, iako kažu da će sve biti u redu. I prohodat će, samo će sve malo potrajati – priča nam mlada Gunjanka koja je Mishka spasila s ulice.

Nitko od susjeda nije ni vidio ni čuo što se tog dana događalo pored jednog od kontejnera, a nikakav trag nije pronašla ni policija. Nije prošla ni godina dana od poplave, a netko od stanovnika ovog slavonskog sela već je zaboravio koliko vrijedi život, zaboravio je da nije važno je li riječ o čovjeku ili životinji.

Ključne riječi

Komentara 13

SA
samoborka
22:52 18.03.2015.

Odvratno. Na zalost..za napraviti covjeka nije potreban zdrav um nego samo zdrav reproduktivni sustav. Pojedinca ili pojedince koji uzivaju u mucenju slabijih od sebe su iskakali iz sebe upravo takvi roditelji..maloumni i bijedni. A onda ce ti isti pojedinci na jednak nacin "odgojiti" i svoju djecu..i zato ljudskoj odvratnosti nikada nece doci kraj. Nada postoji jedino ako se sve ovakve drasticno kazni i stavi pod dozivotni nadzor.

G8
gimli_8
23:40 18.03.2015.

Bože, kakvi su to poremećeni luđaci koji se skrivaju negdje među nama.

WC
wolf_cro
01:21 19.03.2015.

ISIL verzija, samo što se iživljavaju nad životinjama. Uh, što mi sve pada na pamet da bih učinio tim monstrumima... Odmah me podsjete na moju mačku kojoj je netko slomio zadnju nogu i pogodio je zračnicom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije