Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brutalno ubijen

Medo je meni bio sve, moj ljubimac, prijatelj i oslonac u bolesti

Medo
Foto: Privatni album
1/5
01.04.2016.
u 21:15

Nitko mi psa ne može platiti, nitko ga ne može zamijeniti, želim da ubojica odgovara, kaže Mario Šarac iz Kučića kraj Omiša

Trogodišnjeg Medu dobro su poznavali svi iz Kučića. Bio je omiljen i među djecom, trčali su k njemu i Medo im se uvijek veselio. A Mariju Šarcu bio je ljubimac, prijatelj i oslonac u njegovoj borbi s teškom bolešću.

Sve to oduzeo mu je 78-godišnji mještanin Ćiril Tomasović, kaže nam Mario, nakon što se Medo ulovio u zamku koju je Tomasović postavio nekoliko stotina metara od svoje kuće.

- Medo je došao kod nas kad je imao mjesec i pol dana. Bio mi je sve, bio mi je kao brat. Otišao je od kuće za ženkom, iskoristio je dok je otac čistio dvorište. Kako se nije vratio ni nakon nekoliko sati, znao sam da se nešto dogodilo - priča nam M. Šarac. Tražili su ga cijeli dan, a i na Facebooku je objavio da je Medo nestao.

- Dobio sam poruku da se ulovio u zamku u predjelu Sitnica tog jutra kad je otišao iz dvorišta, no tamo ga nismo pronašli - kaže Mario. U razgovoru s lovočuvarem doznali su da je pas ubijen. Tada su prvi put pozvali policiju, koja je brzo i otišla. No, nakon njihova odlaska javio se svjedok događaja, koji je ispričao da je čuo psa kako zavija i da je pozvao lovočuvara, a on je došao zajedno s Ć. Tomasovićem.

- Sam lovočuvar nama je rekao da je stigao kad je pas već bio mrtav i da mu je Tomasović priznao da ga je ubio. Rekao je da će to i potvrditi pa smo ponovno pozvali policiju - priča nam Mario. Svi su dali izjave, pa i svjedok koji je vidio psa i pozvao lovočuvara. Trajali su razgovori do kasnih noćnih sati, kad im je policija rekla da je 78-godišnjak priznao da je ubio psa, ali i da je psa bacio u bunar.

- Nisam mogao ići po njega, izvadili su ga otac i brat i odnijeli u Split na obdukciju. Tata mi je rekao da na nozi nije bilo ni traga od gvožda u koje se ulovio, a da mu je glava bila razbijena - s tugom u glasu priča Mario. I nalaz obdukcije potvrdio je da su kosti lubanje smrvljene, a mozak razoren. I upravo je prestanak rada mozga zbog njegova oštećenja uzrok uginuća psa.

Iako smo htjeli čuti i lovočuvara Jozu Tomasovića, u telefonskom razgovoru samo nam je kratko rekao da je sve ispričao policiji i da ne želi razgovarati. A Mario Šarac podnio je prijavu protiv ubojice svoga psa.

- Želim da odgovara zbog toga što je napravio, ovo se ne može zataškati, iako bi oni da mi plate troškove. Meni psa nitko ne može platiti. Imamo kod kuće još tri psa, ali moga Medu nitko ne može zamijeniti - ispričao nam je očajan mladić. Odlučan je, istjerat će pravdu, njegov Medo je to zaslužio.

Komentara 32

KS
krao_sam
21:42 01.04.2016.

Meni dirne zivotinju, ja njemu uredjujem auto do kraja zivota a da nije ni svjestan tko je.

KI
kinez14
21:49 01.04.2016.

Jadan pas. Jos jedan dokaz da su ljudi najokrutnije zivotinje na svijetu. Dao bog da stari smrad gori u devetom krugu pakla. Nadam se da Medo negdje gore trckara i veselo ceka svog vlasnika.

KS
krao_sam
22:08 01.04.2016.

takav necovjek bi i prvog susjeda ubio samo se boji zatvora pa se suzdrzava. zalosno sto takve svirepe ubojice zive medju nama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije