Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostavljen da ugine

Mačak Jura pravi je borac, kroz život juri na kotačima

Jura
Foto: Privatni album
1/5
27.04.2015.
u 19:42

Jura i dalje beskrajno vjeruje ljudima, uživa kad ga se mazi i najsretniji bi bio kad bi imao svoj dom

Mačak Jura pronađen je na cesti, ozlijeđen i ostavljen da ugine sam, u bolovima. Sve to sada je iza njega, a nije mu problem ni što ne može hodati jer Jura ima svoje kotače kojima grabi kroz život.

A prije samo nekoliko mjeseci život mu je visio o niti. Ostavljen u mokroj kutiji, u vlastitom izmetu, čekao je da ga netko primijeti. Svi su okretali glavu, pravili se da ga ne vide. Sreća mu se osmjehnula kad su ga pronašle volonterke.

- Kad smo ga donijele na svjetlo vidjele smo predivnog mačka s velikim zelenim očima. Dala sam mu ime Jura. Iako znam da mačke predu i kada nisu dobro, meni je to bio znak da će on biti dobro. Na rtg-u se vidjelo da mu je slomljen rep kod prvog kralješka, a iz njega su izlazili crvi – napisale su volonterke nakon prvog pregleda kod veterinara. I očajnički tražile pomoć, nisu imale ni smještaj ni novac za liječenje.

Prve prognoze nisu bile obećavajuće, mačak nikad više neće moći sam hodati, ali svi su bili odlučni - Jura ima pravo na život, eutanazija nije dolazila u obzir. Prošao je operaciju repa, terapiju laserom, dobio je i kolica. O umiljatom mačku brinu se u veterinarskoj ambulanti koja ga i liječi. Kako bi mu vrijeme u kojem ostaje sam bilo ugodnije, ali i sigurnije, treba mu ogradica. Tako ne bi morao biti zatvoren u boksu. Trebaju mu i mekane dekice na kojima se voli izležavati. A pomoći mu možete i uplatom na HR3824020063200077359, s naznakom za Juru.

Nakon svega što mu se dogodilo Jura i dalje beskrajno vjeruje ljudima i uživa kad ga se mazi. I da, najsretniji bi bio kad bi imao svoj dom. Ostale informacije možete dobiti na telefon 098/87-72-98 ili 01/34-83-600.

Komentara 3

Avatar Vigo__the__Carpathian
Vigo__the__Carpathian
23:51 27.04.2015.

Nisu li ljudi divna bica?

MX
Mister X
23:11 28.04.2015.

Siroče malo vidim da kolica nisu baš napravljena super po potrebi te nesretne životinje ... To sam vidio u Njemačkoj za psa je bilo izvedeno nešto . Nego pitanje tko želi macana je netko ostavio u Odri hranim ga superper je ali moja maca ne želi nikoga blizu pa tumara po naselju .. Ako tko želi da ga udomi neka se javi tu da i mi spasimo jednu macu jedan život...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije