Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izgubila se u Bobovcu Rozganskom

Lina je nestala iz zatvorenog dvorišta, nitko je nije vidio

Labradorica Lina
Foto: Privatni album
1/5
31.07.2014.
u 20:48

Crna labradorica izrazito je druželjubiva i s ljudima i sa psima, čipirana je i sterilizirana, ali nije imala ogrlicu

Prošlo je dva tjedna kako je Lina nestala iz dvorišta kuće u Bobovcu Rozganskom u blizini Zaprešića. Njezina vlasnica Jelena Ostović o tome je obavijestila lokalni radio, lovačka društva, veterinare, obljepila sva moguća mjesta plakatima. No. Lina kao da je u zemlju propala.

- Linu je čuvala prijateljica Jelena. Suprug Luka i ja bili smo na moru, a kako smo išli do Lastova na samo tjedan dana bilo nam je žao da je gnjavimo s putovanjem. Inače, svugdje ide s nama. Jelena ima kujicu Gabi s kojom se Lina jako dobro slaže – priča vlasnica. Dodaje kako je kuća okružena šumom, no Lini to dvorište nije nepoznato.

Ljepše u društvu

- Često sam je iz Zagreba dovodila kad sam znala da ću taj dan dulje raditi. Bilo joj je ljepše u dvorištu i u društvu – kaže. Nikada Lina i Gabi nisu negdje otišle. Toga dana, kad se prijateljica vratila s posla, zatekla je samo svoju kujicu. A vrata dvorišta bila su zatvorena.

Foto: Robert Demo

- Odmah smo se vratili s mora, obilazili okolne kuće, pitali ljude, no nitko je nije vidio – objašnjava nam gospođa Jelena. Labradorica Lina s njima je već pet godina. Udomili su je baš zato što je bila najmanja u leglu, čak ju je i mama odbacivala.

- Živjeli smo tada u Slavoniji i bili smo česti gost zagrebačkih veterinara jer je stalno bila bolesna. Kad smo se preselili, Lina je došla s nama – kaže vlasnica.

Kuća nije ista

Crna kujica je druželjubiva, bez problema prilazi ljudima i drugim psima. Čipirana je i sterilizirana, a kad je nestala na sebi nije imala ogrlicu. Od potrage vlasnici ne odustaju, kuća bez njihove ljubimice nije ista. A kolika je tuga opisala je i gospođa Jelena na svojem profilu:

- Pseća srećo moja, pet godina bila si tu kad sam se smijala i kada sam plakala. Nisi mi nikada dala da plačem. Skakala bi po meni dok se lice ne bi razvuklo u osmijeh i ne bi prestala sve dok se suze ne bi osušile. Toliko mi nedostaješ...

Vlasnici se nadaju bilo kakvoj informaciji, bilo kakvom tragu. Nazvati ih možete na telefon 099/4136195 (Jelena) ili 098/438528 (Luka), a nalaznika će i nagraditi.

Ključne riječi

Komentara 2

DR
dreflu
07:52 01.08.2014.

Tužno, nadam se da će vlasnici pronaći svoju voljenu Linu!

Avatar ankabutorac
ankabutorac
16:49 01.08.2014.

Pa nek pogledaju u Univerzitetskoj Klinici gdje se rade pokusi na zivotinjama....to bez vica....svasta sam dozivjela u zastiti za zivotinje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije