Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
 AGILITY U SIGETU

Lavež pasa odzvanjao je nogometnim terenom Hrvatskog dragovoljca

Agility
Foto: Mia Mioč
1/13
02.09.2014.
u 21:43

Na zeleni tepih cijelog dana pristizali su gledatelji, navijali za svoje favorite, a djeca su između sladoleda i igre sa psima radije odabirala ovo drugo

Na pomoćnom terenu NK Hrvatski dragovoljac u Sigetu održano je natjecanje u agilityju "Dajte da laju". Lavež pasa izmamio je stanovnike okolnih nebodera na prozore, a na zeleni tepih cijelog dana pristizali su brojni Zagrepčani, od kojih su neki prvi put vidjeli sportsko natjecanje pasa.

Svoje mjesto na pobjedničkom postolju tražilo je 98 natjecateljskih parova, jer u agilityju tim čine pas i njegov vodič, a pristigli su iz Slovenije, Mađarske, Srbije, Italije, Slovačke i Hrvatske.

Pripreme za prvenstvo

- Za dva tjedna održava se Svjetsko prvenstvo u agilityju u Luksemburgu i željeli smo pronaći teren s podlogom koja će biti najsličnija onoj na kojoj će se održati prvenstvo. Pronašli smo je na terenu Hrvatskog dragovoljca. Vodstvo Kluba s velikim oduševljenjem prihvatilo je ideju da se kod njih pripremaju reprezentacije iz Hrvatske i susjednih zemalja, na čemu smo im jako zahvalni – kažu predstavnici Kluba hrvatski ovčar Zagreb, organizitori natjecanja kojim su najavili i najveći ovogodišnji događaj - Treće radno prvenstvo hrvatskih ovčara u studenom.

Foto: Mia Mioč

Zadovoljni su bili i natjecatelji, a Tjaša Gregorič iz Slovenije izdvojila je što joj se posebno svidjelo:

- Uz odličnu organizaciju najviše mi se svidjelo što smo cijeli dan mogli trenirati na dodatnom parkuru (stazi op. a.). To bi trebala biti praksa svih natjecanja – istaknula je.

Djeca oduševljena

Na terenu se cijeli dan navijalo, publika je imala i svoje favorite, a zanimala su ih i pravila ove kinološke discipline – kako se trči, koji su zadaci, zašto se podižu letvice na preprekama. Roditelji s djecom odgađali su i odlazak na sladoled, koji zbog pasa više nije bio tako interesantan. Posebno su ih privlačila štenad od kojih se nisu htjeli odvojiti i s kojima su se igrali.

Da ne bude baš sve idilično pobrinuo se netko od stanara nebodera, kojem je očito bilo dosta lajanja pa je natjecatelje gađao krumpirom. No, kako su agilitaši uvijek spremni na zabavu, i ovo su tako doživjeli i brzo zaboravili.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije