Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova nada

Laki sve sigurnije korača, uz ljubav volontera vratio se iz otpisanih

Laki
Foto: Privatni album
1/12
31.05.2016.
u 16:10

Kad ga je u Đakovu udario auto predložena je i eutanazija, ali maleni terijer dobio je novu šansu

Lakijevi koraci svaki dan su sve sigurniji, njegova radost je zarazna, a dobre vile koje nisu htjele odustati kad mu je budućnost bila upitna zbog svega zaplaču od sreće.

- Kad ga vidim, kad vidim njegov napredak, znam da se sve isplati. Laki je mala mrvica, ne bih si oprostila da su ga ubili - kaže Blanka Capić, volonterka uz čiju je pomoć Laki došao na liječenje i oporavak u veterinarsku kliniku u Sevetama.

Njegova priča počinje na ulicama Đakova, gdje je nekima bio samo još jedan lutalica izbačen iz auta i ostavljen da se sam snalazi. Ali ne i Moniki Đurđević i osnovnoškolcima koji su ga hranili i pokušavali mu pronaći siguran smještaj ili udomitelje. No, nakon samo nekoliko dana Lakija je udario auto. Ostao je ležati na cesti, nije se mogao pomaknuti ni ustati.

Prve prognoze nisu bile dobre, a veterinari su predlagali i eutanaziju. No, Monika nije htjela odustati, morala je Lakiju pružiti šansu za život, od nje su to očekivala i djeca koja su ga hranila. Pridružila joj se i Ivana Ergotić, odlučile su da će napraviti baš sve ne bi li Laki ponovno stao na svoje noge.

Osim veterinarske skrbi za Lakijev oporavak brinu se i volonteri koji mu svaki dan prave društvo, izvode ga na sunce, paze na svaki njegov korak. Među njima posebno ističu Suzanu Oroz. Što ih sve čeka ne znaju, ali nastavit će dalje uz pomoć onih koji ih podržavaju, kojima je svaki život važan. Lakiju treba posebna hrana, podlošci na kojima leži, a moraju platiti i veterinarske troškove. Želite li im pomoći, možete to učiniti uplatom na račun Ivane Ergotić, IBAN HR4123400093217655264, PBZ, uz naznaku da je za Lakija. Dodatne informacije možete dobiti od Blanke Capić na 091/72-12-169, a Lakijevu priču možete pratiti i na Facebook stranici Laki i borba za život.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije