Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaštita životinja na hrvatski način

Kujice žive posljednje dane života na odlagalištu otpada u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod
Foto: Privatni album
1/9
14.04.2014.
u 20:02

Volonteri Victusa pomažu i u brizi za 20 pasa ostavljenih u dvorištu jedne tvrtke, i za njih nemaju ni privremeni smještaj

Dvije kujice zatvorene u boksevima na odlagalištu otpada Vijuš u Slavonskom Brodu odbrojavaju posljednje dane svog života, a za živote 20 pasa ostavljenih u dvorištu jedne tvrtke bori se jedna osoba.

Već danima članovi udruge Victus mole za pomoć, mole za komadić dvorišta u kojem bi mogli smjestiti barem kujice kojima prijeti eutanazija i štenad koja jedva stoje na nogama od gladi.

Najugroženija štenad

- Ostavljene pse hrani gospođa Mira, mi smo joj odnijeli i nešto hrane, no to nije dovoljno. Najugroženija su štenad iz zadnjeg legla, koja imaju oko mjesec dana. Svi se za sada boje ljudi, ali ne i tete Mire koja ih hrani svaki dan. No, ona im ne može naći nove domove, ne može učiniti više nego što čini. Psi su uz to crni, što još više otežava situaciju - napisali su na svojoj Facebook stranici volonteri.

Foto: Robert Demo

I dok je ovaj apel ipak imao nekog rezultata, dva šteneta pronašla su privremeni dom u Zagrebu i odmah su odvedeni veterinaru, sudbina kujica iz šinteraja i dalje je neizvjesna. Mjesta za njih nema, svi privremeni smještaji i domovi volontera pretrpani su ostavljenim i napuštenim životinjama.
- Kujice nemaju ime, nemaju veterinarsku skrb, a vjerojatno su više gladne nego site. Hrane ih ljudi iz komunalnog poduzeća kad se sjete, a ponekad im i cure uspiju nešto ubaciti kroz žice. Do zdjelica se ne može doći, niti možemo očistiti njihove prljave bokseve. Ne izlaze van, nekad ih puste u pred prostor i onda ih se može dotaknuti kroz ogradu. Kako vikendom Komunalac ne radi, po svemu sudeći kujice od njih ne dobiju hranu dva dana - kažu u Udruzi. Dodaju kako su unatoč svemu kujice drage i čeznu za svakim dodirom ruke.

Ne mogu čekati

I dok se volonteri bore za svaki život, tražeći pomoć gdje god mogu, Grad je krenuo u izradu projekta skloništa za životinje. Onakvog kakvog bi trebao imati po Zakonu. No, kujice s Vijuša i čopor iz tvorničkog dvorišta ne mogu čekati, želite li im pomoći javite se Udruzi Victus ili gospođi Miri na mobitel 099/245-90-13.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije