Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijatelji Čakovec

Koza Vita pronašla je novi dom u kojem se uspješno oporavlja

Koza Vita
Foto: Privatni album
1/5
18.05.2016.
u 22:10

Vlasnici su je ponudili kao hranu za pse, a volonteri čakovečkog skloništa nazvali veterinare koji su joj carskim rezom spasili život

U Skloništu za životinje Prijatelji Čakovec zazvonio je telefon. Umjesto uobičajenog poziva za pomoć psu, s druge strane žice čuo se čudan prijedlog.

- Imamo kozu koja se ne može ojariti, preporučeno nam je da je zakoljemo, želite li njezino meso za prehranu pasa u azilu? - glasilo je pitanje koje je prvo izazvalo šok. No, vrlo brzo volonteri su znali što će napraviti. Kad su im vlasnici koze rekli da je živa, ali jako loše jer se cijeli dan mučila kako bi na svijet donijela svoje mlado, bili su svjesni da nemaju puno vremena. Poziv veterinarima i njihov pristanak da pokušaju pomoći kozi bio je znak za akciju. Kozu su odveli u veterinarsku ambulantu Mr. Kvakan, gdje je do kasno u noć trajala operacija. Dr. Igrec i tehničarka Tatjana carskim rezom spasili su kozi život, ali jare je već bilo mrtvo. Koza je dobila ime Vita.

- Kad se probudila nakon operacije, bili smo jako sretni. Znali smo da je još u kritičnom stanju, ali smo se nadali da će se izboriti za život - kaže Aleksandra Hampamer, voditeljica Skloništa.

Vita je novi dom pronašla u Mihovljanu, kod obitelji koja već ima dvije koze i jedno jare othranjeno na dudicu. Uspješno se oporavlja, a ekipa iz Skloništa poručuje:

- Svaki život je vrijedan i za svaki se život treba boriti. Ponosni smo što smo uspjeli i silno smo zahvalni svima koji su sudjelovali u ovoj lijepoj i sretnoj priči.

Komentara 1

Avatar ankabutorac
ankabutorac
09:01 20.05.2016.

Da, za svaki zivot se treba boriti...zato se borite i za onih cetiri peseka u Sklonistu za zivotine u Posvakom Cerju, koje ce ubiti ako ih nitko ne udomi...pokazimo da nismo primitivni Balkanci....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije